Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajna Donna Vekić u četvrtfinalu Wimbledona

U meču koji je zbog neumoljive kiše završen gotovo osam sati od predviđenog početka, Donna Vekić je napravila rezultat karijere na Wimbledonu. U meču osmine finala je nakon tri seta bila bolja od Španjolke Paule Badose.

Nije moglo bolje krenuti za Donnu koja je već u trećem gemu oduzela servis Badosi. Pri vodstvu 3:2 za Vekić, hrvatska tenisačica suočena je s dvije break lopte, ali je uspjela sačuvati break prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u idućem gemu Vekić je još jednom oduzela servis Badosi i došla do prednosti 5:2 i servisa za set. U tom gemu hrvatska tenisačica je povela 30:0 kada je meč prekinut zbog kiše.

Nakon stanke od gotovo dva sata tenisačice su se vratile na teren. Donna je zadržala smirenost i bez poteškoća privela gem i set kraju.

Tu mirnoću nije prenijela i u drugi set gdje se brzo našla u zaostatku. Badosa je brzo povela 3:0, a onda još jednim oduzimanjem servisa došla do 5:1. Slično kao u prvom setu, tada je ponovno krenula kiša i meč je još jednom bio prekinut.

Poslije još jedne kraće stanke, Badosa je sigurnim gemom na svom servisu dovršila posao u drugom setu. Tako je Vekić drugi meč u nizu nakon osvojenog prvog seta, idući izgubila.

U odlučujućem setu Donna je bolje krenula i odmah povela 2:0. Već u idućem gemu Vekić radi nekoliko neprisiljenih greška te ekspresno vraća Badosu u set. Pri rezultatu 4:3 za Vekić, neumorna kiša je još jednom krenula. Tako je meč umjesto u samu završnicu, ušao u još jednu stanku.

Tenisačice su se sat vremena kasnije te više od sedam sati od predviđenog početka meča vratile na teren. Obje tenisačice su u prvom gemu nakon stanke mirno zadržale svoj servis.

Onda je pri vodstvu 5:4 Donna na servis Badose povela 0-30. No, prva meč lopta došla je tek nakon deuca. Badosa nije izdržala pritisak i lagani forehand poslala je daleko u aut, a Donna je prošla u četvrtfinale.

Tamo će igrati protiv boljeg iz meča Novozelanđanke hrvatskih korijena Lulu Sun i domaće uzdanice Emme Raducanu.

Komentari

Povezano