Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajna Jana Koščak na pragu zlatne medalje na juniorskom SP-u

U utorak je otvoreno Svjetsko atletsko prvenstvo za juniore i juniorke u peruanskoj Limi, a prvog dana je nastupila najveća hrvatska nada za medalju. Sedmobojka Jana Koščak nakon prvog dana natjecanja i četiri discipline zauzima prvo mjesto.

Varaždinka je odlično odradila jutarnju sesiju natjecanja koja je donijela nastupe na 100 metara s preponama i u skoku u vis. Jana je u prvoj disciplini zauzela drugo mjesto s vremenom od 13.80 što je bilo samo osam stotinki sporije od Adele Tkačove koja je imala najbolje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janina najbolja disciplina je skok u vis, a to je ponovno potvrdila vrlo dobrim nastupom i skokom od 1.81 metra što joj je donijelo pobjedu za šest cenimetara ispred dvije najbliže konkurentice Kazahstanke Aline Chistyakove i Australke Mie Scerri. Nije to bilo na nivou njezinog osobnog rekorda od 1.92 metra, međutim svejedno je bila najbolja. Hrvatska tinejdžerka je tako prvi dio dana okončala na prvom mjestu s ukupno 1998 bodova, 140 više od drugoplasirane Chistyakove te 203 boda više od trećeplasirane Scerri.

Uslijedila je večernja sesija koja se sastojala od bacanja kugle i utrke na 200 metara. Jana je kuglu bacila na 12.01 metar što je bilo vrijedno petog mjesta, dok je uvjerljivo prva bila Scerri s 13.81 čime je spustila zaostatak za Hrvaticom na 84 boda.

U drugoj skupini utrke na 200 metara, Koščak je zauzela prvo mjesto s vremenom 25.12 što joj je donijelo novih 876 bodova za ukupnih 3536 bodova i 64 boda prednosti ispred drugoplasirane Švicarke Lucije Acklin, odnosno 151 bod ispred trećeplasirane Scerri.

U slučaju da sutra zadrži to prvo mjesto, Jana bi donijela Hrvatskoj osmo zlatno odličje sa Svjetskog juniorskog atletskog prvenstva, ali prvo nakon čak 10 godina kada je zlatni u bacanju diska bio Martin Marković.

18-godišnja Anna Ćurković je nastupila u kvalifikacijama skoka u dalj u kojima je zauzela 17. mjesto sa skokom od 5.79 metara, dok je dvije godine mlađa Elena Ban bila 34. u kvalifikacijama utrke na 800 metara s vremenom 2:12.40.

Komentari

Povezano