Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajna McIntosh do trećeg zlata, Amerikanci do štafetnog svjetskog rekorda

Bogat plivački dan je iza nas na Olimlijskim igrama u Parizu, a kulminaciju uzbuđenja gledali smo večeras kada su podijeljene medalje u četiri discipline, a vidjeli smo po jedan novi olimpijski i svjetski rekord.

Aktualni europski rekorder na 100 metara delfin, mađarski plivač Kristóf Milák, nakon srebra u Tokiju u ovoj disciplini, u Parizu je s vremenom 29.90 stigao do zlata. On je iza sebe ostavio dva Kanađanina – srebrnog Josha Liendoa i brončanon Ilyu Kharuna i stigao do drugog olimpijskog zlata, nakon onog na 200 metara delfin iz Tokija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova sunarodnjakinja Summer McIntosh za dvije je stotinke popravila olimpijski rekord na 200 metara mješovito, isplivavši stazu za 2:06.56 minuta. Iza još uvijek 17-godišnjakinje, koja je osvojila tri zlata u Parizu, doplivale su srebrna Kate Douglass i brončana Kaylee McKeown, iako je do trećeg mjesta isplivala Amerikanka Gretchen Walsh, koja je kasnije diskvalificirana zbog pogrešnog okretaja.

Četvrto uzastopno olimpijsko zlato na utrci 800 metara slobodnim stilom osvojila je apsolutna plivačka ikona, Amerikanka Katie Ledecky, koja sada u svojoj kolekciji ima sedam olimpijskih zlata. Vlasnica svjetskog i olimpijskog rekorda stazu u Parizu isplivala je za 8:11.04 minuta, dok je srebro osvojila Australka Ariarne Titmus, a broncu Amerikanka Paige Madden.

Posljednje današnje plivačke medalje podijeljene su u mješovitoj štafeti na 4×100 metara mješovito. Najbrži su s novim svjetskim rekordom od 3:37.43 minute bili američki plivači Nic FinkRyan MurphyTorri Huske i već ranije spomenuta Walsh. Srebrni plivači Kine bili su 12 stotinki sporiji te također popravili svjetski rekord, dok je bronca pripala Australiji.

Komentari

Povezano