Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajna mlada Hrvatica izborila nastup u glavnom turniru Roland Garrosa

Hrvatska tenisačica Lucija Ćirić-Bagarić je izborila nastup u glavnom turniru Roland Garrosa. 20-godišnja Dubrovkinja je po prvi put u svojoj mladoj karijeri igrala kvalifikacije za jedan Grand Slam te ih je odmah uspješno apsolvirala.

Nakon što je u prva dva kola s 2-0 u setovima bila bolja Arine Rodionove i Rebecce Marino, danas je pred njom bio izazov u vidu nekadašnje druge juniorke svijeta i 17-godišnje Sare Saito iz Japana. Ni protiv nje nije ispustila set već je sa 7:6 6:1 došla do najvrijednije pobjede u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set je trajao čak 66 minuta te je odlučen tek u tiebreaku. Odlučujuću igru je Saito otvorila s mini-breakom i vodstvom od 2-0, no onda hrvatska tenisačica osvaja pet poena u nizu i dolazi do ugodne prednosti. Ipak, Japanka se vraća u igru izjednačivši rezultat na 5-5, međutim Ćirić-Bagarić prva dolazi do set lopte koju odmah i koristi za 7:6 i vodstvo od 1-0 u setovima.

Na samom početku drugog seta je Lucija došla do breaka kojeg je potvrdila za prednost od 3:0. Nije se na tome zaustavila pa je pri tom rezultatu izborila dvije vezane break lopte, a drugu iskorištava nakon neprisiljene pogreške japanske predstavnice i semafor pokazuje sjajnih 4:0.

Do kraja meča je Saito uspjela doći tek do jednog gema pa je 185. tenisačica svijeta u konačnici slavila s 2-0 u setovima te je neokrznuta prošla kroz kvalifikacije drugog Grand Slama teniske sezone.

Među potencijalnim protivnicama u prvom kolu se ističu prva nositeljica Iga Swiatek i treća nositeljica Coco Gauff.

Komentari

Povezano