Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajna predstava Mitchella omogućila prolazak Cavaliersima

Danas smo u ranom terminu u 19:00 h po našem vremenu mogli pogledati sedmu utakmicu između četvrtoplasiranih Cleveland Cavaliersa i petoplasiranog Orlando Magica. Pobjednik ovog odlučujućeg susreta bili su domaćini Cavaliersi koji su slavili rezultatom 106:94 i prošli u iduću fazu doigravanja.

Magic je unatoč porazu puno bolje započeo susret te je njihov Garry Harris četiri minute i 48 sekundi prije kraja prvog poluvremena ubacio tricu za velikih 47:29 što je bilo najveće vodstvo koje je Orlando ostvario u ovom dvoboju. Cleveland je svoj povratak započeo odmah nakon Harrisove trice nakon koje je uslijedio njihov 14:6 niz kojim su smanjili deficit na -10 pri odlasku na pauzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavaliersi su na krilima ponovno nevjerojatnog Donovana Mitchella (17 poena u trećoj četvrtini) odigrali impresivnu drugu polovicu susreta u kojoj su pobijedili treće razdoblje s uvjerljivih 33:15. Momentum se već tad u potpunosti prebacio na domaćine koji su nakon ostvarenog vodstva dali Magicu minimalnu nadu za vraćanje u egal, a to dokazuje činjenica da gosti nisu smanjili deficit na manje od sedam poena ni u jednom trenutku u četvrtoj šihti.

Nakon slabog prvog poluvremena u kojem je šutirao svega 3/13 iz igre, Mitchell je u nastavku podigao formu te završio s čak 39 poena, devet skokova i pet asistencija. Ovim nastupom je Mitchell postao drugi kavalir koji je postigao preko 30 poena u sedmoj utakmici doigravanja. All-Star Cavsa je dobio pomoć od Carisa LeVerta (15 poena) i Evana Mobleya (11 poena, 15 skokova i pet blokada).

Uvjerljivo najbolji igrač Magica bila je njihova mlada zvijezda Paolo Banchero koji je ubacio 38 koševa uz 16 skokova i tri ukradene lopte. Banchero je danas ostvario rekord – on je najmlađi košarkaš u povijesti lige koji je zabio preko 35 poena u sedmoj utakmici doigravanja. Dok je Banchero ispisao povijest na pozitivan način, suprotan uspjeh ostvario je njegov suigrač Franz Wagner koji je ostvario svega šest poena na 1/15 iz igre. Wagner je danas imao najgori postotak šuta u povijesti lige u sedmoj utakmici na minimalno 15 izbačenih šuteva iz igre.

Cavaliersi, kojima je ovo bila prva pobijeđena playoff serija bez LeBrona Jamesa od 1994., ovom su pobjedom ostvarili konferencijsko polufinale u kojem će igrati protiv Boston Celticsa. Prva utakmica te serije igrat će se 08.05. u 01:00 h po našem vremenu.

Komentari

Povezano