Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajna večer Talijana i Belgijaca, Apotekari nastavili niz bez poraza

Prvi susreti četvrtfinala Europske i Konferencijske lige su kompletirani sa šest utakmica koje su započele u 21 sat, a na njima smo vidjeli ukupno 18 pogodaka.

EUROPSKA LIGA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše očiju je bilo upereno u ogled na Old Traffordu gdje je Manchester United ugostio Sevillu. Kakva god da je trenutna situacija u Andaluziji, Sevilla je neokrunjena kraljica ovog natjecanja, a to su pokazali i večeras usprkos činjenici da su naletjeli na mnogo ozbiljnijeg takmaca. Prvi pogodak je za domaće postigao Jadon Sancho već u 2. minuti, ali on je brzo i opravdano poništen zbog očitog zaleđa. Već u 15. minuti su ”Crveni vragovi” došli do vodstva pogotkom Marcela Sabitzera na asistenciju Bruna Fernandesa, a isti nogometaš je 6 minuta kasnije povećao na 2:0 nakon divno podvaljene lopte Anthonyja Martiala. Utakmica se poprilično umirila u drugom dijelu te izuzev Antonyjeve vratnice nismo mnogo vidjeli, a takva situacija na terenu kao da je odgovarala Sevilli koja, ni kriva ni dužna, autogolom Tyrella Malacije u 85. minuti dolazi do smanjenja na 2:1. Nije to bilo sve od Španjolaca jer je u 92. minuti Youssef En-Nesyri dobio zračni duel, uputio udarac glavom koji pogađa u lice Harryja Maguirea te mijenja smjer i matira Davida De Geu. Ivan Rakitić je u ulozi kapetana Seville odigrao svih 90 minuta te je imao jedno ključno dodavanje i 81% točnih dodavanja.

Nogometaši Bayer Leverkusena su na svojoj BayAreni ugostili Union Saint-Gilloise, a gosti se nisu najbolje ophodili prema domaćinima te su u 51. minuti pogotkom Victora Okoh Boniface došli do vodstva od 1:0. Nigerijac se tim golom izjednačio s Marcusom Rashfordom na prvom mjestu ljestvice strijelaca Europske lige. Kako se nebi prekinuo niz neporaženosti ”Apotekara” koji je prije utakmice brojao 9 utakmica u svim natjecanjima, pobrinula se njihova najvrjednija vedeta – Florian Wirtz koji je u 82. krasno naciljao s 18 metara za konačnih 1:1. Wirtz je ponovno bio odličan te je uz gol imao i 2 ključna dodavanja, 3/4 uspješna driblinga, 3/4 precizne duge lopte i 5/9 osvojenih duela.

Mreže su najdulje mirovale na Allianz Stadiumu u Torinu gdje je Juventus s minimalnih 1:0 svladao Sporting, a jedini pogodak smo vidjeli u 73. minuti kada je poslije kornera vratar Sportinga, Antonio Adán, zaplivao, a taj poklon ne propušta iskoristiti Federico Gatti za svoj prvi pogodak u dresu ”Stare dame”. Četvrta je ovo uzastopna pobjeda Juventusa bez primljenog pogotka u Europi ove sezone, a to je nešto što nisu učinili od sezone 2016./17.

KONFERENCIJSKA LIGA

Prvi pogodak večernjeg programa u europskim natjecanjima je postignut na susretu Konferencijske lige između Lecha i Fiorentine. Nicolás González je u 4. minuti uputio udarac s distance koji pogađa stativu, odbija se u noge vratara Bednareka, a najbrži na odbijancu je Arthur Cabral koji iz blizine zabija za vodstvo ”Viole”. Nastavio je Brazilac tako odličnu formu u posljednja dva mjeseca tijekom kojih je postigao 9 pogodaka, a današnjim se izjednačio sa suigračem Lukom Jovićem na prvom mjestu ljestvice strijelaca Konferencijske lige. Nije se dugo čekalo na odgovor Poljaka pa je u 20. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora na 1:1 izjednačio Kristoffer Velde. Ako nije uspio u 4., González je do pogotka stigao u 41. minuti kada je nadskočio Pedra Rebocha i glavom zabio za novo vodstvo gostiju. Poljake su u drugom poluvremenu, za 11. pobjedu “Viole” u posljednjih 13 utakmica, svojim golovima dokrajčili Giacomo Bonaventura i Jonathan Ikoné, a nije im pomogao ni katastrofalni Bednarek na vratima koji bi večeras primio pogodak i da smo mi iz redakcije šutirali. Za domaće je Antonio Milić odigrao cijeli susret, dok je za goste Josip Brekalo igrao do 85. minute.

Nogometaši Basela i Nice su remizirali rezultatom 2:2, a po dva pogotka su postigli Zeki Amdouni za domaće te Terem Moffi za goste. Ističemo spektakularan pogodak Moffija “škaricama” krajem prvog dijela kojim je doveo Nicu u vodstvo od 2:1.

Nogometaši Anderlechta su na svom Lotto Parku s 2:0 svladali AZ Alkmaar čime su ostvarili komfornu prednost pred uzvrat. Domaći su poveli u 22. minuti kada je centaršut Andersa Dreyera u pogodak glavom pretvorio Michael Murillo, dok je konačnih 2:0 postabio Majeed Ashimeru u 70. minuti.

Komentari

Povezano