Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajna Vorobeva ušla u TOP 10; Jurišić potonuo u poretku

Danas smo na regatnom polju u Marseilleu gledali dva plova u muškoj klasi ILCA 7 te tri plova u ženskoj klasi ILCA 6. Hrvatski predstavnici su upisali šarolike rezultate.

Elena Vorobeva je sjajno krenula u prvi današnji, odnosno ukupno četvrti plov pa je prvu oznaku okrenula kao druga. I na drugoj oznaci se nalazila pri samom vrhu, točnije na petom mjestu, no onda je do kraja plova pala sve do 16. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petom plovu je bila fantastična i dosta dugo je vodila. Sve do posljednje pete oznake, Elena je imala u ruci prvu olimpijsku pobjedu pod hrvatskom zastavom, međutim na kraju ju prestižu Britanka Hannah Snellgrove i Nizozemka Marit Bouwmeester pa završava na trećoj poziciji.

U posljednji plov dana i ukupno šesti je ušla kao 12. s 42 negativna boda, ali ju je samo šest bodova dijelilo od šestog mjesta. Novim dobrim nastupom i 12. mjestom, Vorobeva je skočila na 10. mjesto s 54 negativna boda te ju sada samo 15 bodova dijeli od trenutno treće Snellgrove stoga je apsolutno u aktivnoj igri za medalju.

Filip Jurišić je u današnji dan ušao kao drugi poslije četiri plova, no danas je imao jako loš dan nakon kojeg je značajno potonuo u poretku. Peti plov je okončao na 31. mjestu s 2.26 sekundi zaostatka za pobjednikom Australcem Mattom Wearnom, dok je u šestom bio 24. s 2.38 sekundi zakašnjenja za prvoplasiranim Portugalcem Eduardom Marquesom.

Hvaranin trenutno zauzima 12. mjesto ljestvice sa 73 negativna boda, 31 bod manje od trećeplasiranog Cipranina Pavlosa Kontidesa koji dugi niz godina trenira s hrvatskim jedriličarima.

Komentari

Povezano