Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajna završnica u Salernu, De Silvestri prvi nakon Gattusa

Dvije utakmice talijanske Serie A odigrane su u nedjeljnom terminu od 15 sati, a u obje su nastupe upisali hrvatski nogometaši.

Bologna je na stadionu Renato Dall’Ara ugostila jednu od ugodnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva, momčad Frosinonea. Do vodstva su domaćini stigli u 19. minuti, kada je Lewis Ferguson neometan s vrha peterca u mrežu pospremio jedan ubačaj s lijeve strane. S iste strane upućen je i centaršut u 22. minuti, kojega gostujući vratar Stefano Turati paradom boksa vani, a na loptu na 20-ak metara od vrata natrčava kapetan Bologne Lorenzo De Silvestri te glavom posprema loptu u nebranjenu mrežu. Bio je to prvi pogodak glavom izvan granica šesnaesterca u Serie A još od 14. svibnja 2011. godine i pogotka Gennara Gattusa za Milan protiv Cagliarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bologna je nakon toga pokušala umrtviti igru, dok su igrači Frosinonea davali sve od sebe ne bi li smanjili zaostatak do odlaska na odmor. U tome međutim nisu uspjeli, a još više problema kako doći do gola Bologne imali su početkom nastavka, budući da su domaći nogometaši dobro čuvali posjed i zatvorili prilaze svojim vratima kada bi Frosinone došao do lopte. Ipak, do smanjenja zaostatka gosti stižu u 63. minuti, iz kaznenog udarca kojeg je sigurno realizirao talentirani Argentinac Matías Soulé. Tih 2:1 bio je i konačan rezultat utakmice, u kojoj je Nikola Moro zaigrao od 82. minute, ali bez značajnijeg učinka.

Svi koji su pratili dvoboj začelja između Salernitane i Cagliarija mogli su komotno odspavati prvih 79 minuta susreta, samo da bi nakon toga gledali pravi spektakl. Početak svega je pogreška Agustina Marteganija na centru igrališta, koja je dovela do mata u tri poteza i vodstvo gostiju pogotkom Zita Luvumba. Salernitana do izjednačenja stiže u 85. minuti. Domagoj Bradarić uputio je jedan centaršut na vrh šesnaesterca, Chukwubuikem Ikwuemesi spustio loptu, a Boulaye Dia poentirao za 1:1. Na novi šok domaći navijači čekali su samo dvije minute, kada je Nicolas Viola glavom s peterca u mrežu pospremio ubačaj Eldora Shomurodova. Tu priči ipak nije kraj, budući da su domaćini do kraja susreta ipak stigli do izjednačenja i to nakon što je Dia realizirao kazneni udarac u 94. minuti susreta. Bradarić je odradio solidan susret na lijevoj strani obrane Salernitane, uz nekoliko opasnih dolazaka naprijed, dok je Marko Rog zbog ozljede i dalje izvan sastava momčadi sa Sardinije. Ovim remijem Salernitana je došla do četvrtog, a Cagliari do trećeg boda ove sezone te obje momčadi ostaju u zoni ispadanja.

Komentari

Povezano