Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajne Hrvatice izborile četvrtfinale Svjetskog prvenstva u rukometu

Hrvatske rukometašice uzrasta do 18 godina nastavljaju s briljantnim nastupima na Svjetskom prvenstvu. Naše mlađe juniorke su jutros s 24:19 svladale Švedsku u drugom kolu druge faze natjecanja čime su zauzele prvo mjesto skupine I.

Hrvatske rukometašice su vodile tijekom cijele utakmice izuzev dva izjednačenja Švedske na 5:5 i 6:6. Na poluvrijeme se otišlo s 12:10, a izabranice Vedrana Krkača su susret prelomile početkom drugog dijela kada su od 14:12 serijom od 5-0 otišle na 19:12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Hrvatska slavila s pet pogodaka razlike za četvrtu pobjedu u petoj utakmici na smotri najboljih svjetskih reprezentacija (remi protiv Crne Gore je jedina utakmica u kojoj nisu slavile). Do trijumfa su ih predvodile Mirna Brusić s pet pogodaka te Ivana Fratnik, Tara Đelekovčan i Antea Cičak s po četiri, dok je Nika Kraljević na vratima upisala osam obrana.

Hrvatske rukometašice će u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine III, Danska ili Mađarska. Upravo će te dvije reprezentacije u kasnijem međusobnom duelu odlučiti tko će to biti s obzirom da obje imaju po četiri boda.

Komentari

Povezano