Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajne Zrinka Ljutić i Leona Popović završile među deset najboljih u Leviju

Već tradicionalno, prva slalomska utrka sezone održava se u finskom Leviju. Danas su žene otvorile slalomsku sezonu, a najbrža je bila Petra Vlhová. Obje hrvatske predstavnice su imale vrlo dobar nastup te su obje završile u top 10. Zrinka Ljutić je završila deveta, dok je Leona Popović bila odmah iza nje na desetom mjestu.

Nakon prve vožnje najbrža je bila sjajna Slovakinja Vlhova s vremenom 53,79. Slijede ju Njemica Lena Dürr s vremenom 53,97 i treća Amerikanka Mikaela Shiffrin s 54,21. Njih tri su se značajno odvojile od svih drugih skijašica, jedina blizu im je bila četvrta Austrijanka Katharina Liensberger, koja ima vrijeme 54,81.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska skijašica Ljutić bila je odlična, na cilj je došla kao u tom trenutku četvrta i s vremenom 55.27 je uoči druge vožnje završila na osmom mjestu. Druga hrvatska predstavnica Popović koja je startača kao treća je drugu vožnju izborila s 21. pozicije.

Popravila je Leona nastup u drugoj vožnji. U cilj je ušla kao prva sa 67 stotinski prednosti ispred iduće. Također, u tom je trenutku imala najbrže vrijeme druge vožnje. No, odmah ju je s prvog mjesta skinula iduća skijašica Ali Nullmeyer. Njih dvije su se dugo zadržale na vodećim pozicijama jer su skijašice koje su uslijedile u cilj ulazile debelo u crvenom.

Kada je Ljutić krenula u drugu vožnju Nullmeyer je i dalje bila prva, dok je na drugo mjesto zasjela Melanie Meillard. Ljutić je napravila jednu grešku u drugoj vožnji te je u cilj ušla kao treća s 20 stotinki zaostatka za Nullmeyer.

Nullmeyer je konačno skinuta s prve pozicije kada je u cilj ušla Šveđanka Sara Hector. Ona je bila šesta nakon prve vožnje te je u cilj ušla kao prva s 37 stotinki prednosti ispred Kanađanke. Hector se nije toliko dugo zadržala na prvom mjestu. Skinula ju je Liensberger koja je s najbržim vremenom druge vožnje u cilj ušla s više od sekunde prednosti.

Na kraju je pobjedu odnijela sjajna Vlhová s čak sekundom i 41 stotinkom prednosti ispred Dürr. Postolje je kompletirala Liensberger, dok je Shiffrin ostala na četvrtom mjestu.

Komentari

Povezano