Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Ante Tomić vlastoručno donio pobjedu Joventutu

Košarkaši Joventuta su nastavili svoj niz koji trenutno broji šest uzastopnih pobjeda u Eurokupu. Oni su na gostovanju kod Hamburga slavili s 96:90, a ključ te pobjede je bio bivši hrvatski reprezentativac Ante Tomić.

Bila je to utakmica u kojoj nijedna momčad nije ostvarila prednost veću od šest poena razlike, a Nijemci su košem Vincenta Kinga poveli s 90:89 samo minutu i 50 sekundi prije kraja. Nakon toga je na scenu stupio hrvatski košarkaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomić je najprije ubacio jedno od dva slobodna bacanja za izjednačenje, dok je u sljedećem napadu zabio uz prekršaj za 92:90, a pogođenim slobodnim bacanjem je povećao prednost na 93:90. Nakon uspješne obrane, Tomić je ponovno došao na crtu slobodnih bacanja te je jednim ubačajem odveo Joventut na dva posjeda prednosti.

36-godišnji Hrvat je svoj veliki niz zaključio polaganjem iz kontranapada za konačnih 96:90 i novu pobjedu Joventuta koji je s omjerom od 9-5 trenutno četvrta momčad skupine A Eurokupa.

Tomić je na kraju dvoboj okončao kao najbolji strijelac utakmice s 21 poenom (9/15 iz igre, 3/5 s crte slobodnih bacanja) uz 10 skokova i šest asistencija za valorizaciju od 31 indeksnog boda. To je za Antu rekordna valorizacija u ovom natjecanju, a samo jedan poen mu je nedostajao za izjednačenje poenterskog rekorda.

Komentari

Povezano