Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Borna Gojo donio prvi bod hrvatskoj reprezentaciji

Prvi meč između Hrvatske i Litve u Davis Cupu grupi jedan odigrali su Borna Gojo i Vilius Gaubas. U njemu je specijalist za Davis Cup, Gojo, stigao do pobjede od 2-0 u setovima te je tako donio prvi bod hrvatskoj reprezentaciji.

Već je u prvom gemu meča na servisu Litavca Gojo zaprijetio došavši do izjednačenja, no do break prilike nije stigao. Međutim, kod 1:1 je ponovno zaprijetio te spasa za Gaubasa nije bilo. Gojo je zatim dva puta sigurno potvrdio break da bi onda kod 4:2 došao i do 15-30. Tada ulazi u lošu seriju te radi tri neforsirane greške kojima pomaže Gaubasu da smanji na 3:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajanje tog gema potaknulo je Litavca da zaprijeti na Gojinom servisu; stigao je do dvije break prilike koje ne koristi. Prvu je Gojo spasio as servisom da bi drugu spasio riskantnim drugim servisom. Na koncu je osvojio gem, a nakon što je Gaubas smanjio na 4:5 nije imao problema zaključiti set. Sa 6:4 je tako došao do vodstva od 1-0 u setovima.

Drugi set donio je još bolju igru Splićanina koji je u prva tri gema jednom osvojio gem na svom početnom udarcu te je dva puta oduzimao servis Gaubasu. Tek je kod 4:0 Litavac stigao do prvog gema. Do kraja meča su obojica tenisača držala svoje servise što je značilo da je Gojo stigao do pobjede rezultatom 6:4, 6:2.

Nakon Goje na teren izlaze Duje Ajduković i Edas Butvilas.

Komentari

Povezano