Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Dino Prižmić u drugom kolu Mouilleron-le-Captifa porazio nekadašnjeg 7. igrača svijeta

Dino Prižmić je, kao i 2023. godine u Banja Luci, dobio čast igrati protiv živuće legende “bijelog sporta” Richarda Gasqueta. Ovaj put se s nekadašnjim sedmim tenisačem svijeta susreo u njegovoj domovini, točnije u Mouilleron-le-Captifu. Ovaj put je Splićanin pružio puno bolji otpor te je upisao pobjedu od 2-1 u setovima.

Prvi set na zapadu Francuske protekao je u neobičnom tonu za Prižmićeve mečeve. U prvih 12 gemova nije bilo breakova te se o pobjedniku seta odlučivalo u “trinaestoj igri”. Treba spomenuti da je prije tie-breaka Prižmić propustio i set loptu. U tie-breaku je imao još jednu, i to na svom servisu, no ni nju nije iskoristio. Tako je na kraju set pripao Francuzu koji je iskoristio svoju treću set loptu za 10-8 i vodstvo od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set nije krenuo obećavajuće za 19-godišnjeg Splićanina. Gasquet je već u prva dva gema stigao do prednosti od 2:0, no to nije značilo i kraj za Prižmića. Stigao je kod 0:2 do dvije vezane break lopte te je iskoristio drugu uz veliku pomoć Gasqueta. Zatim je uz spašenu break loptu i poravnao na 2:2.

Priliku za potpuni preokret Splićanin je dobio kod 5:5 kada je stigao do 15-40, a zatim i do prednosti. Prve dvije break lopte Gasquet je spasio na identičan način, servis winnerom da bi na trećoj ponovno, kao i kod 2:0 poklonio break Prižmiću. Ovaj put je to napravio dvostrukom pogreškom kojom je Splićaninu dao šansu da zaključi set. Prižmić je to i napravio, iskoristivši drugu set loptu za 7:5.

Treći set ponovno nije krenuo za Splićanina onako kako se nadao. Gasquet je još jednom stigao do vodstva od 2:0, no i ovaj put se Prižmić brzo vraća na 2:2. Zatim je još jednom oduzeo početni udarac Gasquetu te se u potpunosti približio pobjedi. Svoj servis je čuvao do kraja te je kod 5:3 još jednom napravio break za pobjedu (8)6:7, 7:5, 6:3.

Izborio je tako četvrtfinale gdje će igrati protiv jednog od Francuza. Naime, igrat će protiv pobjednika meča između Sasche Gueymarda Wayenburga i Antoinea Escoffiera kojega je već ranije porazio ove godine.

Komentari

Povezano