Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Dominik Kotarski donio PAOK-u pobjedu protiv Eintracht Frankfurta

U preostalim susretima Konferencijske lige, Čukarički je na domaćem terenu poražen od Genka, a pogotke su u 10. i 20. minuti postizali Heynen te Paintsil iz kaznenog udarca, a u drugoj utakmici skupine Fiorentina je protiv Ferencvarosa iskazala opuštenost u prvom dijelu, gubivši 1:0 pogotkom Barnabasa Varge iz 25. minute. Stvari su za domaće postale još lošije u 50. minuti kad je Ibrahim Cissé zabio za 2:0, no tada su zamjene trenera Vincenza Italiana, Antonin Barák u 66. i Jonathan Ikoné u 93. minuti postavili konačnih 2:2. Josip Brekalo cijeli je susret proveo na klupi.

U susretu skupine G, Aberdeen i HJK odigrali su 1:1. Pogodak za goste postigao je srpski napadač Bojan Radulović u 59. minuti, da bi konačnih 1:1 u 79. minuti postavio Bojan Miovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi susret skupine obilježila je pobjeda PAOK-a našeg Dominika Kotarskog protiv Eintrachta iz Frankfurta naših Kristijana Jakića i Hrvoja Smolčića, koji su svih 90 minuta proveli na klupi. Veliku utakmicu odigrali su domaćini koji su poveli u 28. minuti preko Andrije Živkovića, da bi stvari na početak vratio Omar Marmoush zgoditkom za 1:1 u 68. minuti. Konačnih 2:1 u 92. minuti postavio je Konstantinos Koulierakis, a hrvatski vratar Kotarski bio je jedan od najistaknutijih igrača domaćina – 6 obrana izludile su napadače Eintrachta, zahvaljujući kojima je PAOK stigao do druge pobjede u dvije utakmice.

Skupinu H obilježila je ogromna pobjeda Nordsjaellanda nad bugarskim prvakom Ludogoretsom koji je doživio jedan od najtežih poraza u povijesti – 7 pogodaka im nikad nije zabio nitko u službenim utakmicama, dok su sa 6 pogodaka razlike, rezultatom 6:0 gubili već od Espanyola 2019. te Arsenala 2016. godine. Stvari su po Bugare krenule loše već od 2. minute kad je Ingvartsen realizirao kazneni udarac, iako su se vratili u igru u 9. minuti, također iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Olivier Verdon.

Uslijedio je period u kojem su na terenu postojali samo Danci, a pogotke su u 11., 31. i 32. minuti postizali Osman, Tverskov i Nygren, da bi u drugom poluvremenu zabijali još Son (autogol) te Nygren i Rasmussen za konačnih 7:1. Hrvatski vratar Simon Sluga cijeli je susret odgledao s klupe, no sudeći prema viđenome od njegovog konkurenta Sergia Padta, to ne bi trebalo biti na dulji period.

Niti drugi hrvatski vratar u ovoj skupini, Dominik Livaković, nije branio u pobjedi Fenerbahcea kod Spartak Trnave, već je mjesto prepustio svojoj zamjeni Irfanu Canu Egribayatu. Nije to puno omelo Turke jer su u drugom poluvremenu preko dvostrukog strijelca Joshue Kinga stigli do 2:0, a tek je utješni pogodak za Slovake u 88. minuti postigao Kelvin Ofori.

Komentari

Povezano