Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Dončić i Irving doveli Mavse na korak od finala

Dallas Mavericksi su pobijedili Minnesotu 116:107 i tako poveli 3:0 u finalu Zapadne konferencije NBA play-offa. U seriji koja se igra na četiri pobjede, Mavsima treba samo još jedna kako bi pomeli Wolvese za veliko finale najjače lige. Nikada u povijesti doigravanja momčad nije prosula vodstvo 3:0.

Zvijezde Dallasa Luka Dončić i Kyrie Irving postigle su po 33 poena. Irving je imao bolji šut iz igre (12/20 nasuprot Dončićevih 10/20), 3 skoka i 4 asistencije. Dončić je pak bio bolji u preostalim ključnim kategorijama sa 7 skokova i 5 asistencija. Dodao je i čak 5 ukradenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asevi Mavsa opet su bili najbolji kada je najpotrebnije. U zadnjoj četvrtini Irving (14 poena) i Dončić (7) ubacili su jedan poen više od svih igrača Wolvesa zajedno. Proširimo li to na finalnu seriju, dominacija superstarova Dallasa je još izraženija. Ukupno su u zadnjim četvrtinama finalne serije njih dvojica zabila 56, a svi igrači Minnesote 40. Anthony Edwards je odigrao dobru utakmicu s 26 poena te po 9 skokova i asistencija, ali nije ga bilo u ključnim trenucima. 

Dallas sada ima priliku pomesti Minnesotu na svom terenu za plasman u NBA finale. Četvrta utakmica igra se u srijedu u 2.30 po našem vremenu.

Komentari

Povezano