Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Fernandes s dva pogotka spasio United od poraza protiv Bournemoutha

U susretu 33. kola engleske Premier lige, Bournemouth i Manchester United odigrali su zanimljivu utakmicu na Vitality stadionu. Susret je završio podjelom bodova i s ukupnim rezultatom 2:2.

U prvom poluvremenu vidjeli smo razigrane domaćine koji su prema golu Andréa Onane uputili čak dvanaest udaraca. Trešnjice su povele u 16. minuti kada na asistenciju Marcosa Senesija, svoj 17. pogodak u sezoni postiže Dominic Solanke. Engleski napadač iskoristio je lošu reakciju mladog francuskog stopera Willya Kambwale te se ovim pogotkom izjednačio s Alexanderom Isakom i Mohamedom Salahom na trećem mjestu najboljih strijelaca lige ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Crveni vragovi nakon primljenog pogotka smirili utakmicu i imali više loptu u svojim nogama, domaćini su bili ti koji su prijetili i stvarali opasne prilike. Gosti se ipak vraćaju u utakmicu u 31. minuti kada se njihov kapetan, Bruno Fernandes, najbolje snašao u gužvi koja je nastala u šesnaestercu domaćih i iz blizine zabio za poravnanje rezultata.

Primljeni pogodak nije poremetio igru Bournemoutha koji nastavlja stvarati opasne prilike pred Onaninim vratima te se vraća u vodstvo već u 36. minuti. Veliku rupu u gostujućoj obrani iskoristio je Justin Kluivert, sin legendarnog Patricka Kluiverta, a svoju drugu asistenciju na utakmici upisao je Argentinac Senesi. Do kraja poluvremena Bournemouth je stvorio još nekoliko velikih prilika, ali vratnica i Onana ostavili su goste u igri. U zadnjoj minuti nadoknade, Crveni vragovi mogli su doći do izjednačenja, ali je Fernandes sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio gredu.

U drugom poluvremenu Trešnjice su nastavile s dobrom igrom iz prvog poluvremena, ali bez ozbiljnijih udaraca prema Onani. Nesreća za domaće, a sreća za goste dogodila se u 64. minuti kada se udarac Kobbiea Mainooa odbija od Ryana Christija i u kaznenom prostoru u ruku pogađa nesretnog Adama Smitha. Sudac Tony Harrington pokazao je na bijelu točku, a Fernandes je bio siguran pri izvođenju i tako postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Do kraja susreta nismo vidjeli puno prilika, a u dubokoj sudačkoj nadoknadi sudac Harrington pokazao je na jedanaesterac za domaćine, ali je odluku poništio nakon intervencije VAR sobe.

United je ovim remijem pao jednu poziciju na tablici te se trenutačno nalazi na sedmom mjestu s deset bodova zaostatka za petim mjestom koje vodi u Europu. Sa šestog mjesta skinuo ih je Newcastle koji je ranije danas pobijedio Tottenham. S druge strane Bournemouth je ostao siguran na dvanaestom mjestu ljestvice.

Tablice omogućuje Sofascore

Komentari

Povezano