Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Hifumi Abe obranio zlato iz Tokija; Keldiyorova šokirala sve i upisala se u povijest

Olimpijske igre u Parizu u punom su jeku što se tiče svih sportova pa tako i onog borilačkog, juda. Nakon što su brat i sestra Abe osvojili zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, san njihove obitelji o ponavljanju tog uspjeha danas je pao u vodu.

Sestra Ute Abe izgubila je od Diyore Keldiyorove iz Uzbekistana u osmini finala do 52 kilograma, no zato je njezin stariji brat Hifumi Abe uspio osvojiti svoje drugo uzastopno Olimpijsko zlato pobijedivši Williana Limu iz Brazila u finalu kategorije do 66 kilograma. Sestra Abe bila je neporažena od 2019. godine do danas, a ovo joj je ujedno bio tek drugi poraz u posljednjih osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je poprilično tužna i neutješna nakon ovog poraza, čak toliko da je idući meč bio prolongiran. S druge strane, njezinog brata, koji također nije izgubio od 2019., to nije uspjelo smesti te je nakon četiri uzastopna zlata na svjetskim prvenstvima dodao i dva uzastopna zlata s Olimpijskih igara.

Protivnica koja je u finalu porazila sestru Abe, Kelidiyorova, ostvarila je također velik uspjeh za svoju zemlju. Priredila je veliko iznenađenje tako što je na putu do zlata svladala dvije olimpijske pobjednice. Prvo braniteljicu zlata sestru Abe, a potom je u finalu slavila i protiv Distrije Krasniqi koja je u Tokiju osvojila zlato u kategoriji do 48 kilograma.

Samim time je osvojila prvu medalju za Uzbekistan na ovim Olimpijskim igrama, a to je ujedno i prvo zlatno odličje u judu u povijesti te države.

Komentari

Povezano