Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Livaković obranama sačuvao bod Fenerbahcea, dobra večer i za većinu hrvatskih igrača

Sjajnu večer 2. kola Europa lige obilježio je dvoboj Porta i Manchester Uniteda u kojem su gledatelji na mitskom Dragau mogli uživati u velikom broju pogodaka.

Ekipa Erika ten Haga sjajno je ušla u susret i povela pogotkom Rashforda u 7. minuti, a na 2:0 povisila u 20. minuti preko Hojlunda. No, po tko zna koji puta pokazalo se kako je 2:0 najopasniji rezultat jer je Porto do poluvremena izjednačio rezultat na 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katastrofalne reakcije obrane Manchester Uniteda iskoristili su Pepe i nova zvijezda Samuel Omorodion za 2:2, da bi 20-godišnji Španjolac svojim drugim pogotkom u 50. minuti u potpunosti preokrenuo rezultat. Nastavio je time sjajan niz otkad je ovog ljeta stigao u Porto, postigavši 7 pogodaka u svojih prvih 5 utakmica za Zmajeve.

Nastavio je time očajan obrambeni niz u Manchester Unitedu nizozemski trener koji je u 2 godine uspio primiti 3 ili više gola u čak 24 utakmice u svim natjecanjima. Situacija se činila bezizlaznom nakon što je kapetan Bruno Fernandes i u drugoj uzastopnoj utakmici zaradio isključenje, no obrambeni igrači su spasili stvar. Točnije, bio je to jedan od najiskusnijih Harry Maguire, koji je u 91. minuti nakon ubačaja iz kuta Christiana Eriksena zabio za konačnih 3:3.

Nizozemski Twente protiv Fenerbahcea Dominika Livakovića remizirao je rezultatom 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Michel Vlap u 28. minuti, a konačnih 1:1 postavio je kapetan momčadi, srpski veznjak Dušan Tadić u 71. minuti. Livaković je bio igrač utakmice upisavši ogromnih 8 obrana i spasivši barem jedan do dva sigurna pogotka Twentea.

Krvnik Rijeke iz pretkola Europa lige, švedski Elfsborg protiv Rome hrvatskog trenera Ivana Jurića je upisao iznenađujuću pobjedu pogotkom Michalea Baidooa u 44. minuti iz kaznenog udarca. Roma je imala terensku inicijativu i nešto veći broj prilika, no nije uspjela probiti bedem domaćina koji je tako stigao do jedne od najvećih pobjeda u povijesti kluba.

U ostalim susretima večeri, Athletic Bilbao s 2:0 bio je bolji od AZ Alkmaara, a Eintracht Frankfurt slavio je na vrućem gostovanju kod Besiktasa s 3:1, uz promašeni kazneni udarac Cire Immobilea pri rezultatu 2:0 za njemačku momčad.

PAOK Dominika Kotarskog iznenađujuće je poražen od rumunjskog FCSB-a rezultatom 1:0, a Rangers je s visokih 4:1 na domaćem terenu izgubio od Lyona Duje Ćalete-Cara. Sjajnu večer imali su Malick Fofana i Alexandre Lacazette koji su postigli po dva pogotka svaki, dok je Ćaleta-Car bio najbolje ocijenjeni obrambeni igrač svoje ekipe.

Royale Union Saint-Gilloise Franje Ivanovića protiv Bodo/Glimta odigrao je utakmicu koja je završila najnepopularnijim rezultatom 0:0, a bivši napadač Rijeke istaknuo se dobrim solo dionicama u kojima mu je uspjelo predriblati protivničke braniče u 6 od 8 navrata, a dobio je i 10 od velikih 21 duela na tlu te imao 55 dodira, pokazavši kako će za belgijsku ekipu biti istinsko pojačanje.

Istim rezultatom 0:0 završila je i utakmica Viktorie Plzen protiv Ludogoretsa hrvatskog trenera Igora Jovićevića

Komentari

Povezano