Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Miran Maričić donio prvu medalju Hrvatskoj na Olimpijskim igrama

Trećeg dana natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu smo gledali prvo finale u kojem su nastupali Hrvati. Radi se o finalu zračne puške u kojem su nastupili Miran Maričić i Petar Gorša, a upravo je Maričić zaslužan za prvu medalju Hrvatske na ovim Igrama nakon što je s 230.0 krugova zauzeo treće mjesto.

Poslije prvih 10 finalnih hitaca, Miran Maričić je bio drugi sa 105.1 krugom, 0.7 manje od vodećeg Shenga, dok je Gorša bio četvrti sa samo 0.3 kruga manje od sunarodnjaka. U eliminacijskoj fazi smo najprije ostali bez Argentinca Marcela Juliana Gutierreza, a onda i Južnokorejca Daehan Choea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorša je imao odlična prva tri metka u toj fazi što mu je donijelo skok na treće mjesto, međutim u četvrtoj seriji pogađa tek 9.5 i pada na peto mjesto. Maričić je u tom trenutku bio četvrti. Nažalost, bio je to početak loše serije za Goršu poslije koje je sa 165.6 krugova na kraju završio natjecanje kao šesti.

U tom trenutku, nakon šest eliminacijskih metaka, Maričić je bio na diobi drugog mjesta sa 167.8 krugova nakon što je pogodio 10.7 i 10.9 u trećoj fazi. Poslije nova dva metka, Miran je bio fantastičan drugi nakon što je pogodio 10.5 i 10.7 te je prije dva odlučujuća metka za medalju imao 0.3 kruga prednosti ispred Victora Lindgrena i 0.6 ispred Arjuna Babute.

Nakon još dva nova metka, Maričić je skočio na drugo mjesto i time je osigurao prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu. Pred završnu fazu eliminacije je imao 0.5 krugova prednosti ispred trećeplasiranog Lindgrena, no nakon slabašnih 9.9 u posljednjoj seriji, Maričić je s okruglih 230.0 krugova osvojio brončano odličje!

Zlatom se na kraju okitio fenomenalni Lihao Sheng koji je postavio olimpijski rekord s 252.2 kruga, dok je srebrni bio Victor Lindgren s 251.4 kruga.

Komentari

Povezano