Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Tottenham pobjedom protiv Crystal Palacea povećao prednost na tablici

Deseto kolo engleske Premier lige otvorili su malim londonskim derbijem Crystal Palace i Tottenham. Tottenham je eventualnom pobjedom imao priliku, barem privremeno, odvojiti se na pet bodova prednosti od prvih pratitelja Arsenala i Manchester Cityja. U tome su i uspjeli odličnim drugim dijelom kojim su došli do 2:1 pobjede.

U prvih 45 minuta Crystal Palace je demonstrirao zašto su jedna od najboljih obrana lige. Tottenham unatoč ogromnoj prevlasti u posjedu nije uspio stvoriti nijednu konkretnu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momci Roya Hodgsona su se disciplinirano branili i tako u potpunosti zaustavili Tottenhamov napad. Stoga je Ange Postecoglou odmah na poluvremenu izvadio Bena Daviesa i ubacio Emersona Royala.

Tottenham je zaigrao bolje i u 53. minuti poveo. James Maddison je poslao oštru loptu u kazneni prostor, a kapetan domaćih Joel Ward je nes(p)retno poslao loptu u vlastitu mrežu.

U 66. minuti Tottenham nakon sjajne akcije povećava vodstvo. Brennan Johnson je dao loptu za Maddisona koji mu je odmah vraća. Johnson je pronašao Heung-min Sona u sredini, a Korejac nije imao težak posao za novo slavlje gostiju.

Crystal Palace se uspio vratiti u igru u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Jordan Ayew je zabio gol koji je vratio nadu domaćima, ali za ništa više nije bilo vremena.

Tottenham je tako došao do četvrte uzastopne pobjede kojom je dodatno povećao svoju prednost na tablici. Crystal Palace pak, mirno plovi sredinom tablice i ovaj rezultat ih ne bi trebao previše poremetiti.

Komentari

Povezano