Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Zagreb razbio Eurofarm u debiju Nenada Šoštarića

RK Zagreb je danas u sklopu 5. kola rukometne Lige prvaka u Areni Zagreb dočekao Eurofarm Pelister. Debi na trenerskoj klupi aktualnog hrvatskog prvaka je imao Nenad Šoštarić koji je bio uspješan s obzirom na to da su rukometaši Zagreba pobijedili rezultatom 27:18 (10:10).

Nakon uvodnih 10 minuta igre smo vidjeli malo pogodaka, a rezultat je bio 3:3. Obje ekipe su u ovom periodu bile napadački jako neraspoložene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 22. minuti je Šoštarić morao zvati prvu minutu odmora s obzirom na to da mu je momčad došla s +2 (5:3) do minimalnog rezultatskog zaostatka (5:6), napadački su u tom periodu loše izgledali. Dosta su dobro reagirali nakon timeouta te su u obrani bili pokretljiviji, a napadački brži, pa je samo dvije minute nakon i gostujući trener bio prisiljen zvati minutu odmora.

Njegova momčad je također dobro reagirala, pa se u posljednjih pet minuta prvog poluvremena gledao brz rukomet na obje strane. Ipak, na predah se otišlo neriješenim rezultatom 10:10. Prvo ime poluvremena je bio gostujući igrač Uroš Borzaš koji je imao učinak od tri gola na što je dodao jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Početak drugog poluvremena se uglavnom igralo gol za gol. Zagreb je 15 minuta do kraja po prvi puta uspio otići na prednost od tri gola razlike (19:16). Bilo je to na krilima Timura Dibirova koji je je zabio tri gola, asistirao dva puta i čak izborio dva crvena kartona suparničkih igrača. U tom trenutku je gostujući trener bio primoran zvati minutu odmora. Ipak, puleni Šoštarića nisu posustali.

Kada bi u napadu zapelo, na vratima Zagreba se pojavio Matej Mandić te su na taj način rukometaši Zagreba održavali i postepeno povećavali prednost te u konačnici zasluženo slavili. Zagreb su do pobjede predvodili Aleks Kavčić i Miloš Kos koji su postigli po 5 golova te vratar Matej Mandić koji je obranio 11 od 29 upućenih udaraca, odnosno imao je 37.9% uspješno obranjenih udaraca.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano