Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjeverna Koreja pobjedom protiv Mianmara napravila važan korak prema Svjetskom prvenstvu

Sjevernoj Koreji bilo je potrebno da Sirija ne ostvari pobjedu protiv Japana u gostima kako bi imali šanse za prolaz u treću fazu azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Japan je svoj posao obavio pobijedivši Siriju s 5:0 što je značilo da je Sjevernoj Koreji u ogledu s Mianmarom dovoljan i bod. Oni su došli do sva tri, ostvarišvi pobjedu rezultatom 4:1.

Sva nade koje su Sirijci imali u pobjedu Mianmara su potonule već u 12. minuti. Tada se u strijelce za Sjevernu Koreju upisao II-Song Ri. Gol za 2:0 zabio je Jo-Guk Ri, a isti strijelac do kraja utakmice je upisao i hat-trick. Golove je zabio u 43. i 87. minuti, a Wai Lin Aung je poraz Mianmara uspio ublažiti pogotkom u 57. minuti. Tako je Sjeverna Koreja na kraju upisala pobjedu 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjevernoj Koreji ovo je prvi put nakon 2010. godine da su izborili treću fazu kvalifikacija. Te godine su i izborili nastup na završnom turniru u Južnoj Africi.

Ovaj put treća faza će se odigrati na način da će 18 ekipa koje prođu biti smještene u tri grupe sa šest ekipa. Iz svake će dvije najbolje ekipe izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu dok će trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe svoj put nastaviti u četvrtoj fazi natjecanja.

Ždrijeb treće faze natjecanja održat će se 27. lipnja, a nositeljstva će biti određena pomoću izvanredne FIFA ljestvice za azijski kontinent koja će biti objavljena 20. lipnja.

Komentari

Povezano