Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Skomina: ”Čuo sam mnoge kritike na Čulinu, no super je odsudio”

Rijeka i Hajduk remizirali su 0:0 na Rujevici u derbiju 8. kola SuperSport HNL-a. Ovim rezultatom oba kluba imaju po 18 bodova i dijele vrh ljestvice, dok je Dinamo treći sa 16 bodova.

Bivši slovenski sudac, Damir Skomina, za MAXSport je komentirao izvedbu suca Ante Čuline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je zahtijevala stalnu pozornost suca i mislim da mu je to uspjelo. Čuo sam prije utakmice mnoge kritike na delegiranje suca, no on je super odsudio. Nema se nitko što žaliti, posao je korektno odrađen. Možda ne kritika, nego uputa vezana za gard suca.

Damir Skomina

Skomina je istaknuo situaciju iz 45. minute kada je Filip Uremović faulirao Tonija Fruka, što je dovelo do naguravanja većeg broja igrača na terenu.

Iz ničega kreće rasprava. Jednostavno sudac ostaje pasivan i dolazi do naguravanja. Imamo 10 do 14 igrača koji raspravljaju i guraju se. Tu su upute Uefe jasne, kad se to dogodi, moraju biti dva kartona! Ne bih rekao da baš moraju i da je to srž problema, ali ako imaš uputu, ako ti je Uefa to dala, posluži se njome. Između Hrvoja Smolčića Marka Livaje sve je krenulo, ako si tamo, moraš gledati tko je inicijator.

Damir Skomina

Nakon toga, Slovenac je prokomentirao i žuti karton Uremovića iz 53. minute.

To je ispravna reakcija, čisti žuti karton. Uremović je već i u prvom poluvremenu par puta dotrčavao do suca… Uputa je jasna, samo kapetan može razgovarati sa sucem. Uremović je hodao po tankoj liniji, danas je imao sreće da nije odmah bio kažnjen. Da još jednom ponovim. Dobro odsuđena utakmica. Čulina je sudac kojem nije potrebno da drži sve na sebi. Imaš jasne upute i drži se njih. Tada ćeš dobiti više poštovanja od igrača. Moraš pokazati gard.

Damir Skomina

Također je izdvojena situacija iz 59. minute, kada je Filip Krovinović igrao rukom u živom zidu nakon slobodnog udarca Marca Pašalića.

Lopta ga pogađa u ruku koja je skroz uz tijelo. Nije to kažnjivo.

Damir Skomina

Za kraj je izdvojena situacija iz 82. minute, u kojoj je Smolčić pokušao postići gol u izglednoj situaciji, no loptu je blokirao Uremović.

Tu je jasno da je Uremović dobio udarac u pleksus. Uremović je drugom rukom potencijalno išao dosta otvoreno, ali na sreću nema situacije u kojoj bi se moglo razgovarati o igranju rukom. Nema potrebe da se priča o sucu nakon ove utakmice.

Damir Skomina
Komentari

Povezano