Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Skomina: “Diallo nije trebao dobiti drugi žuti karton”

Hajduk je u susretu šestog kola SuperSport HNL-a pobijedio Dinamo na Maksimiru rezultatom 1:0, a jedini strijelac bio je Marko Livaja. Tom pobjedom Hajduk je zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Nakon utakmice, bivši djelitelj pravde i stručni komentator Damir Skomina dao je svoje mišljenje o suđenju za MAXSport.

Joško Jeličić je ranije oštro kritizirao izvedbu suca Igora Pajača, no Skomina je smirio situaciju uravnoteženim komentarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko rigorozan neću biti. U derbijima je uvijek bitno da se o sucu ne priča. Vjerujem da je bio ujednačen na obje strane, ali možda je level prekršaja na momente bio nejasan. Imali smo situaciju od 51. do 62. minute da imamo četiri kartona i mislim da je sudac tu zadržao utakmicu u svojim rukama.

Damir Skomina

Prvo je prokomentirao start Ismaëla Dialla na Ronaela Pierrea-Gabriela.

Jako nezgodan i opasan start i tu apsolutno mora biti žuti karton. Sreća je samo da na mu kramponi na kraju kliznu, da mu je noga ostala to bi bilo i za višu kaznu. Žuti karton je ovdje dosta.

Damir Skomina

Zatim se dotaknuo prekršaja Kévina Théophile-Catherinea nad Markom Livajom.

Imamo super okretanje Livaje koji osvaja velik prostor i Theophileu ne preostaje drugo nego da ga nepravilnim povlačenjem zaustavi. To mora biti žuti karton, pravilna je odluka.

Damir Skomina

Nakon toga, demantirao je potencijalni kazneni udarac za Hajduk.

Pri udarcu na vrata snimak nam pokazuje kako je igrač Dinama zatvoren i kako ga lopta pogađa točno u dio ruke koji je spušten tako da nema govora o kaznenom udarcu. Kad bi tog igrača lopta pogodila u šaku, mogli bismo pričati o VAR intervenciji. Pravila su sada rigoroznija o udarcima koji idu na vrata. Sada će biti puno stroža, vidjet ćemo na utakmicama Lige prvaka.

Damir Skomina

Jedina odluka suca Igora Pajača s kojom se nije složio je Diallovo isključenje.

Ruka nije sporna, kažnjiva je, takva bi situacija u šesnaestercu bila kazneni udarac. Osobno ne bih nikad dao drugi žuti karton. Petković bi mogao otići u obećavajuću akciju, ali je toliko pariran s obrambenim igračem. Ne možemo reći da kad ne bi bilo ruke da bi bila obećavajuća situacija, osobito kada pričamo o drugom žutom kartonu. Tu mora biti nešto više, a to za mene nije ta situacija.

Ne mogu reći je li točna ili netočna, to je moje mišljenje. Situacija nije crno-bijela da je pogledamo i kažemo apsolutno. Za mene je premalo materijala za drugi žuti karton. Da je ruka u šesnaestercu ne bismo ni pričali o ovome.

Damir Skomina
Komentari

Povezano