Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Skomina: “Livaković nije trebao dobiti crveni karton”

Hrvatska je u poprilično dinamičnoj utakmici u sklopu 4. kola Lige nacija remizirala 3:3 protiv Poljske u Varšavi. Iako smo imali prilike vidjeti čak šest golova, gdje su za Vatrene strijelci bili Borna Sosa, Petar Sučić i Martin Baturina, jedan drugi događaj obilježio je susret.

Na jednu dubinsku loptu u 76. minuti izletio je Dominik Livaković koji je prvi stigao do lopte, no nije se uspio zaustaviti te je došlo do sudara s Robertom Lewandowskim. Sudac Alejandro Hernandez je pokazao hrvatskom vrataru crveni karton, a VAR soba suca nije zvala na dodatni pregled ove situacije koju možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenac Damir Skomina, bivši međunarodni Fifin sudac i ekspert MAXSporta za SuperSport HNL, smatra da nema govora o crvenom kartonu i da je sudac pogriješio. Za tportal je izjavio:

“Livaković nije napravio ništa krivo. On ide na loptu koju čisto osvaja, ali se s tom nogom negdje mora zaustaviti. Više mi se čini da je Lewandowski, gledajući njegovo iskustvo, morao ići za time da sebe više zaštiti, odnosno da prikoči kako ne bi riskirao ozljedu, to jest da je ‘bodycheckom’ išao srušiti Livakovića. Međutim tada bi vjerojatno on dobio žuti karton. I umjesto da se Lewandowski zaustavi, on ide i dalje, dok Livaković, koji je bio prvi na lopti, imao nogu u zraku, jednostavno nema više kamo s nogom. I zato imamo kontakt.

Što je Livaković krivo napravio? Izbio je čistu loptu, a kad je izbio, razlika između igrača je metar i pol do dva metra. Ali više ne vidim nikakav dodatni pokret Livakovića, kakve golmani znaju nekad i napraviti, malo prljavije, da sebe zaštite. A ovdje kod vašeg golmana tu ne vidim apsolutno ništa takvoga. I zato nema ni govora o crvenom kartonu.

Razumio bih možda žuti karton zbog ružnog sudara, ali tehnički gledano to nije ni prekršaj. Livaković je osvojio loptu i nogu mora negdje zaustaviti. Drugo bi bilo da je Livaković imao intenciju iskoristiti to što je došao prije do lopte pa da ga ozlijedi. Da je produžio nogu, udario bi ga između bedra i prsa, a toga ovdje nije bilo. I treba uzeti u obzir da je ovdje bila velika brzina, a igrač u takvoj brzini ne može zaustaviti nogu u deset centimetara.

Livakoviću automatski slijedi najmanje jedna utakmica suspenzije pa će propustiti utakmicu protiv Škotske u Glasgowu 15. studenoga, a lako moguće da će mu produžiti kaznu i za dvoboj protiv Portugala 18. studenoga u Splitu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano