Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Škotska i Švicarska podijelile bodove

U drugom kolu skupine A na RheinEnergie stadionu u Kolnu sastale su se reprezentacije Škotske i  Švicarske. Utakmica je završena rezultatom 1:1. Škotska je povela u 13. minuti autogolom Fabiana Schara, a konačan rezultat postavio je iskusni Xherdan Shaqiri 13 minuta kasnije.

Švicarci su u ovoj utakmici bili favoriti jer su u prvom kolu savladali Mađarsku 3:1, dok su Škoti teško stradali protiv domaćina Njemačke rezultatom 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodne minute prošle su bez zanimljivih događaja, te nijedna ekipa nije uspjela uspostaviti ozbiljniju terensku nadmoć, a onda je u 13. minuti iznenada pao gol.

Bila je to sjajna kontra Škota koju je poveo Billy Gillmour, te je dodao do Calluma McGregora, a kapetan Celtica sjajno je pronašao Scotta McTominaya te uputio šut kojeg je u vlastitu mrežu nespretno skrenuo stoper Newcastlea Schar.

Švicarska se nakon toga morala otvoriti i preuzela je posjed, te pokušala prijetiti, ali Škotska obrana je to uglavnom bez većih problema izbijala u kornere.

Prevladavao je status quo sve do 26. minute kada je Anthony Ralston poslao nepromišljen pas prema nazad, a to je presjekao Shaqiri, te opalio svom snagom i pogodio lijeve rašlje gola Angusa Gunna. Bio je to zaista izvanredan pogodak švicarskog velemajstora.

U 32. minuti Švicarska je ponovo zaprijetila nakon sjajne kontre. Ruben Vargas je poslužio Dana Ndoyea koji je pucao s lijeve strane iskosa, no Gunn je to jedva obranio i skrenuo u udarac iz kuta nakon kojeg je Ndoye poslao loptu u mrežu, no bilo je zaleđe.

Pred kraj poluvremena vidjeli smo uzbuđenja s obje strane. Prvo je škotski napadač Che Adams pokušao zaprijetiti nakon udarca iz kuta, no to mu je obranio Yan Sommer. Već u idućem napadu zaprijetio je švicarski kapetan Granit Xhaka uputivši snažan udarac s ruba šesnaesterca, no Gunn je još jednom sačuvao svoju mrežu. 

Drugo poluvrijeme počelo je u nešto sporijem ritmu, a lopta je iznenađujuće uglavnom bila u nogama Škota, te su izabranici Stevea Clarkea pokazali kako znaju igrati i kombinatorički, a ne samo nabacivanjem.

Prva ozbiljnija šansa za Švicarsku u drugom dijelu dogodila se u 59. minuti kada je Ndoye primio dugu loptu i  izašao sam pred Gunna, ali škotski vratar je to skrenuo u korner.

Odmah potom Kiernan Tierney je ostao ležati i morao je izaći zbog ozlijede. Tierney je već prije imao problema sa ozljedama dok je igrao za Arsenal, te je to nastavak tih muka.

U 64. minuti Vargas je napravio vrlo dobar slalom, ušao u šesnaesterac, no njegov udarac otišao je preko vrata.

Tri minute kasnije najveća prilika Škota na susretu do tada. Andy Robertson je iz prekida ubacio loptu u kazneni prostor, a Grant Hanley je glavom iz peterca pogodio vratnicu. Nakon toga se i dalje nastavio momentum Škotske  koja je u drugom poluvremenu imala posjed i sve ozbiljnije pritiskala svog suparnika, no Švicarska se nekako uspjevala obraniti.

U 78. minuti Švicarska je pokušala zabiti iz kontranapada. Ndoye je nakon solo prodora ušao u kazneni prostor, no taj pokušaj otišao je iznad vrata. Škotska je uzvratila preko McTominaya koji je pokušao tući iz voleja, no to je otišlo u blok.

Švicarska je u 83. minuti umalo došla do vodstva jer je Breel Embolo izašao sam ispred Gunna i poslao loptu u mrežu, no pomoćni sudac podigao je zastavicu i to je već drugi pogodak Švicarske koji je poništen večeras.

Igrala se 90. minuta kada je Fabian Rieder glavom pronašao Zekia Amdounia koji je uputio opasan udarac glavom, ali samo pored gola. Već u idućem napadu opasnost s druge strane kada je McGregor pronašao Robertsona koji je glavom to spustio u sredinu, no to su Švicarci jedva očistili. 

Na kraju nijedna momčad nije došla do pobjedonosnog gola, te je utakmica završena sa 1:1. Ovim rezultatom Švicarska ima 4 boda i ostaje druga u skupini A, dok je Škotska osvojila prvi bod i tako preskočila Mađarsku u poretku ove skupine.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano