Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Škotska ostala maksimalna, Turska i Armenija remizirali

Izuzev utakmice Hrvatske, u terminu od 20:45 igralo se još pet kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Grupa A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Gruzije i Španjolske od 18 sati, u večernjem terminu sastali su se Cipar i Škotska. Škoti su fantastično ušli u kvalifikacije s četiri pobjede, dok je Cipar uoči utakmice bio bez ijednog boda. Škotska je ponovno odigrala sjajno i uvjerljivo došla do maksimalnih 15 bodova.

Već u šestoj minuti Scott McTominay je zabio svoj čak šesti pogodak u ovim kvalifikacijama. Deset minuta kasnije vodstvo je udvostručio Ryan Poretous.

Treći pogodak došao je u 30. minuti kada je McTominay lijepo asistirao za Johna McGinna koji do kraja rješava pitanje pobjednika. Taj rezultat se ispostavio konačan.

Grupa D

Druga utakmica dana u hrvatskoj skupini bila je ona između Turske i Armenije. Turska je izuzev domaćeg poraza od Hrvatske upisala tri pobjede, dok je Armenija skupila šest bodova iz tri odigrane utakmice. U susretu punom tenzija, na kraju nije bilo pobjednika.

U prvih 45 minuta Turska je imala inicijativu koju nisu znali naplatiti. Većina napada je bilo jalovo te nisu pronalazili načina za kapitalizirati čak 65% posjeda u prvome dijelu.

U četvrtoj minuti nastavka Armenija dolazi u vodstvo. Artak Dashyan je bio prvi nakon odbijanca i dovodi Armence u vodstvo. Nastavila se nakon toga dominacija Turske, ali nisu uspjevali pronaći put do mreže.

Do gola kojim su spasili bod Turci su došli tek u 88. minuti. Bertug Yildirim je dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i lijepo pogodio za konačnih 1:1.

Grupa J

Jedina grupa dana s tri utakmice bila je grupa J. Bosna i Hercegovina je dočekala Lihtenštajn, Luksemburg je igrao protiv Islanda, dok je Slovačka imala domaću utakmicu protiv favorita skupine Portugala.

Bosna i Hercegovina – Lihtenštajn 2:1

Igrači Bosne i Hercegovine nisu najbolje krenuli u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Samo tri boda iz četiri kola sveli su njihove šanse za prolazak na minimum. Danas su upisali sigurnu pobjedu protiv Lihtenštajna od 2:1.

Odlično su domaćini krenuli u susret te su već u 18. minuti vodili 2:0. Prvo je zabio Edin Džeko, dok je drugi pogodak bio autogol Simona Luchingera.

Rezultat je u 21. minuti fantastičnim pogotkom smanjio Sandro Wolfinger. On je dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i iz voleja pronašao suprotni kut za 2:1.

Nastavila je Bosna i Hercegovina s dominacijom u drugom dijelu, ali nisu pronalazili put do trećeg pogotka kojim bi potvrdili pobjedu.

Luksemburg – Island 3:1

Kao jedno od iznenađenja dosadašnjeg dijela kvalifikacija Luksemburg je na domaćem terenu dočekao Island koji je daleko od svojih zlatnih dana. Uspio je Luksemburg doći do nove pobjede kojom si ostavljaju šanse za povijesni plasman na Europsko prvenstvo.

Nije moglo bolje krenuti za Luksemburg kojeg je već u devetoj minuti u vodstvo doveo Maxime Chanot iz kaznenog udarca.

Luksemburg je vodstvo udvostručio u 70. minuti kada se u strijelce upisao Yvandro Borges Sanches. Tri minute kasnije Island je ostao s igračem manje kada je drugi žuti karton dobio Hordur Magnusson.

Do kraja susreta za Island je zabio Hakon Arnar Haraldsson, dok je pobjedu Luksemburga potvrdio Danel Sinani.

Slovačka – Portugal 0:1

Susret prve i druge momčadi grupe J bio je okarakteriziran kao najjači dvoboj dana. Portugal je bez puno stresa došao do nove pobjede s kojom je praktički osigurao plasman na Europsko prvenstvo.

Dosta nesadržajnih prvih 45 minuta prekinuo je Portugal golom u 38. minuti. Tada je Bruno Fernandes lijepo zabio na asistenciju Bernarda Silve.

Pokušala je Slovačka napasti u drugom dijelu, ali bezuspješno. Uspio je tako Portugal doći do pete pobjede u isto toliko utakmica.

Komentari

Povezano