Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaba večer za Vidu, Tudora i Barišića u playoffu Lige prvaka

U večerašnjim utakmicama playoffa Lige prvaka, do kojih na žalost hrvatskog nogometa nije uspio stići Dinamo, gledali smo 3 susreta.

Poljski je Rakőw iz Częstochowe, našeg kapetana Frana Tudora sa Zoranom Arsenićem na klupi, nakon izbacivanja grčkog Arisa, dočekao danski FC København koji je u dramatičnom stilu izbacio Spartu Prag, sutrašnjeg Dinamovog protivnika u playoffu Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obostrano tvrdom susretu, u kojem smo do 60. minute vidjeli tek 1 udarac na gol, gosti su vodili od 9. minute i to zahvaljujući nesretnom autogolu rumunjskog stopera Racovițana. Igrači Rakówa, koji imaju snažan ex-Yu pečat sa srpskim vratarom Vladanom Kovačevićem, njegovim BiH prezimenjakom Adnanom te srpskim stoperom Milanom Rundićem, mislili su da su došli do izjednačenja u 41. minuti, no pogodak grčkog veznjaka Papanikolaua poništen je intervencijom VAR sobe, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Fran Tudor bio je najbolji pojedinac domaće ekipe, odigravši standardno intenzivan susret s 2 ključna dodavanja i 3/3 uspješna driblinga uz 9/12 dobijenih duela.

U dvoboju dvaju ekipa koje su kroz povijest bile redoviti sudionici Lige prvaka i koje su se u playoffu igrom sudbine susrele drugu godinu zaredom, Rangersi hrvatskog lijevog beka Borne Barišića igrali su protiv PSV-a u čijim je redovima od prve minute počelo jučerašnje pojačanje iz Barcelone, Sergiño Dest.

Poveli su domaćini na Ibroxu u idealnom trenutku, 45. minuti prvog poluvremena preko Abdallaha Sime nakon uspješno odrađenog visokog pritiska, a u 61. minuti je za goste izjednačio Ibrahim Sangaré. Daleko bolju utakmicu odigrao je PSV, držeći veći posjed lopte tokom cijele utakmice i dominirajući terenom po broju udaraca na gol i prilika, no u završnici ili nisu bili precizni, ili ih je anulirao vratar Jack Butland.

Rangersi su strpljivo čekali i dočekali priliku u 76. minuti kad je velški napadač Rabbi Matondo, ušao baš umjesto strijelca Sime, zabio gol za 2:1. Ipak, nije slavlje na Ibroxu dugo trajalo, jer je Luuk de Jong napravio ono što radi najbolje – skokom nakon kornera, uz dozu sreće, glavom, vratom i leđima loptu poslao u gol za konačnih 2:2 u 80. minuti. Bila je to četvrta uzastopna europska utakmica u kojoj de Jong postiže po pogodak.

Borna Barišić imao je puno problema u čuvanju izrazito neugodnog Johana Bakayokoa pa je i njegov nastup bio nešto slabiji, uz poprilično nizak postotak točnih dodavanja od samo 30% (9/30).

Konačno, belgijski je prvak trenera Marka van Bommela, koji je titulu osvojio na nevjerojatan način pogotkom Alderweirelda u 94. minuti zadnjeg kola protiv Genka, Royal Antwerp, dočekao atenski AEK našeg reprezentativca Domagoja Vide.

Poveli su domaći u 16. minuti preko najboljeg prošlosezonskog i ovosezonskog napadača i igrača, Nizozemca Vincenta Janssena na asistenciju Arthura Vermeerena, a do kraja poluvremena obje su ekipe imale po nekoliko prilika za postizanje pogotka.

U drugom je poluvremenu Royal Antwerp prepustio terensku inicijativu gostima, a situacija na terenu se dodatno promijenila nakon izravnog crvenog kartona Jelleu Batailleu zbog opasnog starta u 50. minuti, nakon čega je AEK zagospodario travnjakom, a Royal Antwerp se orijentirao na protunapade.

AEK je ponovno pokazao koliko je opasan u samoj završnici, posebice iz prekida, no za razliku od proteklog tjedna, belgijska momčad bodrena glasnom navijačkom podrškom, nije pokleknula i s minimalnom prednošću odlazi na uzvrat.

Domagoj Vida čuvao je najopasnijeg domaćeg igrača Vincenta Janssena te izgubio veći broj duela na tlu i u zraku, no istovremeno je u predaji lopte i kreaciji iz zadnje linije bio poslovično korektan.

Komentari

Povezano