Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slabašna posljednja četvrtina Cibone protiv Krke za treći poraz u ABA ligi

Četvrto kolo ABA lige donijelo nam je okršaj Cibone i Krke. Pobjednička momčad ovog susreta bila je domaćinska momčad iz Zagreba koja je svladala protivnika 81:74 rezultatom. Vrijedi izdvojiti kako je za Cibonu zbog ozljede meč propustio itekako važni startni bek Krešimir Radovčić.

Inozemni trojac Barber – Jok – Zanna pokazao se najzaslužnijim za rani odlazak u vodstvo Vukova koji su nakon pet i pol minuta imali 16:8, a nakon prve četvrtine povoljnih 24:20. Krka je u drugoj dionici ubrzo uzvratila udarac odlaskom u prvo vodstvo nakon kojeg Cibona 7:2 nizom ponovno preuzima kormilo dvoboja. Na poluvrijeme se ipak otišlo sa svega 41:40 u korist Cibosa zahvaljujući sedam poena raspoloženog Mihe Cerkvenika koji je smanjio deficit svoje Krke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje momčadi ni u nastavku nisu posustajale te je sve sugeriralo da ćemo imati neizvjesnu završnicu – izjednačenje je uslijedilo nakon četiribrze promjene vodstva, no onda Vukovi pokazuju snagu zatvaranjem treće šihte s 14:9 nizom za 64:59. Uslijedilo je posljednjih deset minuta, a Cibosi su u samom početku izgledali poprilično nesigurno. Napadačka bezidejnost i nemogućnost pariranja fizikalijama u obrani rezultirali su ponovnim izjednačenjem na 64:64. Povratkom Taliba Zanne u igru hrvatski klub je htio dobiti na visini, što se nažalost nije dogodilo jer su gosti nastavili dobivati abnormalan broj napadačkih skokova.

Također kobnim po Cibonu pokazala se preciznost Krke s distance u ključnim trenutcima (3/8 u četvrtoj četvrtini), no malo je reći da su domaćini doista razočarali u završnici. Nedostajalo je kretnje u napadu, a prevladavao je neuspješni tzv. hero ball Cata Barbera koji je nakon dobre predstave podbacio kada ga je tim najviše trebao. Sukladno tome, pitanje pobjednika je polako počelo odlaziti na stranu Slovenaca koji nisu ispustili vodstvo ostvareno sedam minuta prije kraja dvoboja.

Prvi strijelac poraženih, koji su u posljednoj dionici šutirali 4/14, bio je Barber s 16 poena i sedam asistencija, a učinkom ga je pratio Zanna s 11 poena i šest skokova (3/8 iz igre, 5/9 slobodna bacanja). Kod Krke, treba pohvaliti nastup 21-godišnjeg Cerkvenika koji je susret završio s 22 poena (8/11 iz igre), osam skokova i dvije ukradene lopte.

Cibonu u subotu čeka utakmica s Šibenkom, dok će iduće kolo ABA lige igrati s FMP-om u petak, 18. listopada.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano