Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slatka splitska pobjeda u Podgorici

Neizvjesnu utakmicu odigrali su u Podgorici košarkaši SC Derbya i Splita, a gosti su u tijesnoj završnici upisali značajnu i na način na koji je ostvarena veoma slatku pobjedu, petu ovosezonsku u 14. kolu ABA Lige.

Odlične prve tri četvrtine odigrali su Studenti, ne dozvolivši Splitu niti jedno vodstvo nakon 7:4 poslije tri minute igre, a highlight tog razdoblja i odražaj stanja na parketu bio je pogodak iz sjedećeg položaja Borne Kapuste sredinom druge četvrtine. U posljednju četvrtinu ušlo se s vodstvom domaćina 76:60, a prvi pogodak u nastavku je trica Igora Drobnjaka za +19 Derbya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je uslijedilo je za prave anale. U sljedećih šest i pol minuta Žuti ubacuju 23 poena, od čega Lewis Sullivan čak 13, a domaćini svega četiri, za izjednačenje 83:83 dvije minute prije kraja. Čekala nas je neizvjesna završnica, a 30 sekundi prije kraja pri rezultatu 89:89 D.J. Funderburk blokira šut za tricu Matea Drežnjaka, te na drugoj strani pogađa prvo slobodno bacanje, a promašaj drugog dolazi do Tonija Perkovića koji ubacuje šut za 92:89 sekundu prije kraja. Uslijedio je brzi prekršaj Splićana, da domaćini ne bi dobili priliku za šut za tri poena, a dva slobodna bacanja za konačnih 92:91 ubacuje domaći Amerikanac Aubrey Dawkins.

Sullivan je utakmicu završio s čak 28 poena, dok je Shannon Shorter odigrao sjajnu all-round partiju ubilježivši 21 poen, 10 skokova i sedam asistencija. Najbolji strijelci domaćina bili su Drežnjak s 19 poena i Dawkins s jednim manje.

Komentari

Povezano