Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo doveo novog napadača

Tomislav Štrkalj je novi igrač Slaven Belupa, objavili su Farmaceuti putem svoje službene web stranice. 27-godišnji napadač je dobro poznato ime ljubiteljima Super Sport HNL budući da je u svojoj karijeri u elitnom rangu hrvatskog nogometa igrao za Osijek, Cibaliju, Rudeš i Hrvatski Dragovoljac.

Njegov posljednji klub prije dolaska u Koprivnici bila je portugalska Tondela za koju je prošle sezone igrao u drugoj ligi te u toj konkurenciji nastupio 19 puta uz 1 postignuti gol. U HNL je do sada zabio 10 golova u 65 utakmica. Zanimljivo, svoj prvi nastup u HNL je u dresu Osijeka 2015. godine imao upravo protiv Slaven Belupa, a u igru je ušao umjesto Antonia Peroševića koji je nedavno nakon isteka ugovora napustio redove Slavena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođeni Zagrebčanin je svoju karijeru u mlađim uzrastima započeo u Interu iz Zaprešića gdje je zaslužio status U-17 reprezentativca. Prije nego je uopće upisao prvi seniorski nastup, prešao je na zimu 2013. godine u mlađe uzraste Dinama, ali je samo 8 mjeseci kasnije ponovno promjenio klub i pridružio se Osijeku.

Godinu dana kasnije, na ljeto 2014. poslan je na posudbu u tada četvrtoligaša Metalac za koji je zabio 24 gola u 28 utakmica i tako si kupio kartu za povratak u prvu momčad Osijeka. Nakon godinu dana u prvoj momčadi ponovno je poslan na posudbu u Sesvete (drugi rang), a potom u Cibaliju za koju je zabio i svoj prvi gol u prvoligaškom društvu. Uslijedila je nova posudba u talijanski Santarcangelo (treći rang) gdje se nije previše naigrao.

U siječnju 2019. godine otkupio ga je portugalski Rio Ave koji ga je odmah poslao na posudbu u Rudeš gdje se u HNL istaknuo sa 5 golova i izborio transfer u Tondelu koja je tada igrala u prvom rangu portugalskog nogometa. U dvije sezone je nastupio 36 puta u prvoj ligi Portugala, bez učinka. Posljednji put smo ga u HNL vidjeli u sezoni 2021./22. kada je bio na posudbi u Hrvatskom Dragovoljcu te postigao 2 gola u 14 utakmica. Od tada je još nastupao za Audu iz Latvije te ponovno za Tondelu u drugom rangu portugalskog nogometa.

Prilikom svog predstavljanja u Koprivnici, izjavio je sljedeće:

Jako mi je drago što sam se vratio u Hrvatsku nakon igranja u inozemstvu. Pričajući s bivšim i sadašnjim igračima Slaven Belupa saznao sam samo pozitivne stvari o klubu i uvjetima u kojima se radi tako da nisam previše razmišljao kada je došao poziv. Svjestan sam što se od mene očekuje, to su golovi. Ja mogu obećati da ću u svakoj utakmici ići kao da mi je zadnja i da ću davati sve od sebe, a onda će doći i golovi i dobri rezultati cijele momčadi.

NK Slaven Belupo

Komentari

Povezano