Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo i dalje u krizi, Dabro donio pobjedu Varaždinu (VIDEO)

Nakon što su predzadnje prosto kolo, 29. po redu, jučer u zanimljivoj i dinamičnoj utakmici otvorili Rudeš i Osijek, isto je u subotu nastavljeno nešto manje napetim dvobojem Lokomotive i Gorice. SuperSport HNL subotnji program zatvorili su sjevernim srazom Slaven Belupo i Varaždin. Obje momčadi čvrsto su usidrene u sredini ligaške karavene, pa je ogled u sebi nosio tek ulog prestiža.

Neke smo promjene vidjeli kod domaće momčadi, no one su i bile očekivane jer su u prošlom kolu Farmaceuti bili pogođeni “kartonijadom” i posljedičnim suspenzijama. U srce veznog reda vratio se tako Ganac Michael Agbekpornu, dok mu je partner po ulozi ostao Ivan Borna Jelić Balta. Iz startne jedanaestorke ispao je Robert Murić, čije je mjesto na desnom krilu zauzeo Mihail Caimacov. U vrh se napada vratio startni “špic” Tomislav Štrkalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Varaždina u sastavu uopće nije bilo ponajboljeg igrača gostiju u zadnje vrijeme – Leona Belcara. Njegovo je mjesto zauzeo Mario Marina, a značilo je to da su gosti istrčali s poprilično “radnim” veznim redom. Preostala dva vrha tog trokuta činili su Karlo Lusavec i Igor Postonjski. Ostatak je postave bio očekivan.

Prvu zanimljivu situaciju na susretu vidjeli smo u 9. minuti. Nije to izgledalo kao obećavajuća prilika kada je Štrkalj primio loptu u kaznenom prostoru okrenut leđima prema vratima. Ipak, sjajno primanje, a potom i izvrstan oštar udarac iz okreta malo su zatekli Olivera Zeleniku koji je refleksnom reakcijom ipak uspio sačuvati svoja vrata.

Sljedeći nam je događaj vrijedan spomena stigao u 22. minuti. Prošao je tada dobro lijevim bokom Balta Jelić i nisko ubacio na prvu stativu. Nije to bilo najsretnije dodavanje jer je na njega malo požurio Štrkalj. Ipak, sjajno se opet snašao Slavenov napadač koji petom gađa dalju stativu, no opet dobro reagira Zelenika koji loptu skreće u korner.

Dvije minute kasnije opet su u prilici domaći nogometaši, a ovaj je put do bio Matej Šakota. Izvrsno je natrčao na jednu dugu loptu i pokušao pucati isprve, no pravovremeno je s crte izašao “raskriljeni” Zelenika i po treći put na utakmici sačuvao svoj gol.

Varaždin je prvu priliku dočekao u 29. minuti. Bila je to lijepa akcija s nekoliko dodavanja iz prvog dodira, a prekinula ju je domaća obrana blokom. Odbila se lopta zato na nogu Postonjskom koji iz dobre pozicije gađa dalji kut, no nišanske sprave očito nije podesio jer je pogodio izvan okvira gola.

Po jedan su pokušaj glavama imale obje momčadi do kraja prvog dijela utakmice, ali su i Bujar Pllana za domaćina, i Dimitar Mitrovski za goste, gađali pored gola.

Spektakl na koprivničkom nazovi-travnjaku nismo očekivali, a u prvom ga poluvremenu svakako nismo ni dobili. Nije odmogao ni glavni sudac Mateo Erceg koji relativno laganu utakmicu u nekoliko navrata nije uspio držati pod kontrolom. Glavni je faktor ipak bio, kako i svaki puta ove kalendarske godine, katastrofalni koprivnički travnjak kojeg se nadamo što manje gledati u ovom stanju kroz dogledno vrijeme.

Već u 48. minuti dobru sjajnu priliku kreiraju gosti. Michele Šego dobro je ubacio s lijeve strane i pronašao glavu nečuvanog Mitrovskog koji iz blizine ne uspijeva zatresti mrežu već gađa pored gola.

Nikome na stadionu ali ni pred TV ekranima zasigurno neće biti jasno što je htio napraviti Pllana u 52. minuti kada si je u vlastitom šesnaestercu dao poduži for. Hitri Varaždinci ukrali su loptu, točnije Karlo Lusavec, koji je odmah odigrao za Marka Dabru. Varaždinov centarfor s nekoliko si je dodira otvorio prostor za udarac, a potom ljevicom neobranjivo opalio u bliže rašlje za 0:1.

Po uspostavljenom je vodstvu Varaždin prepustio posjed domaćinu i okrenuo se čuvanju rezultatskog plusa. Domaćin je jalovo držao loptu većinu vremena i s njom bezuspješno kružio oko varaždinskog šesnaesterca bez da su do kraja utakmice kreirali ijednu priliku. Pokušao je Roy Ferenčina izmjenama podignuti svoju momčad i stići do pogotka, na koncu je i stopera Marca Borasa gurnuo u vrh napada, no ništa od navedenog nije urodilo plodom.

Bila je to i prva povijesna pobjeda Varaždina u Koprivnici iz osmog pokušaja. Varaždinci su tako upisali drugu pobjedu u tri kola i odmakli se na sedmom mjestu od Istre 1961 (pet bodova viška) i današnjeg protivnika (šest bodova viška). Slaven Belupo nastavio je katastrofalni niz od osam uzastopnih utakmica bez pobjede, te i matematički zadržali stvarnima Rudeševe šanse za opstanak u ligi.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano