Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo i Lokomotiva remizirali u kišnom derbiju

34. kolo Supersport HNL-a otvorili su u Koprivnici Slaven Belupo i Lokomotiva. Obje momčadi s ponešto promjena u sastavu, te obje realno odvojene od daljnjih ambicija hvatanja europskih mjesta. Slaven je u utakmicu opet ušao s trojicom u zadnjoj liniji, Hoxha se našao na lijevom, a Bosec na desnom boku, dok je priliku u napadu uz Crnca dobio Mihalić. Kod gostiju nije bilo Kačavende, pa je Pivarić zaigrao na krilu, i to desnom, dok je lijevo bio Goričan, a Kulenović se nakon dugo vremena vratio u vrh napada od 1. minute.

Ipak, nisu bezambiciozne govore tijela imale ni jedna ni druga momčad, koje su agresivno pristupile susretu u svakom duelu na samom začetku utakmice. Nešto su u tome ipak prednjačili gostujući nogometaši, koji su bili konkretniji u prijetnjama te aktivniji u presingu na zadnju liniju Farmaceuta, koje se mučila u iznošenju lopte. Odmah je tako na početku Luka Stojković zdesna ušao u kazneni prostor Slavena, oštrom povratnom loptom pokušao pronaći Kulenovića, no osujetio je Čović njegovu namjeru i privio loptu njedrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srušio se na stadion Ivan Kušek Apaš mojsijanski potop sredinom prvog poluvremena, no proradio je uslijed žestokih vremenskih uvjeta instinkt za preživljavanje svih 22 igrača na terenu, pa se ritam utakmice ponešto i ubrzao. Zaprijetila je prva na utakmici Lokomotiva, tek u 30. minuti, kada Kulenović puca iz okreta, no Čović brani njegov udarac. U 40. minuti su po prvi puta zaprijetili i domaći. Prekid na 50-ak metara od gola iskoristo je Jambor za ubačaj, te pronalazi Hoxhu koji iskosa isprve puca po golu, no brani to Čavlina te čuva svoju mrežu.

Nismo na početku drugog poluvremena imali promjene u igračkim kadrovima, kao ni u vremenskim uvjetima. Doduše, Zoran Zekić prebacio je Boseca s desne na lijevu stranu, omogućio time ofenzivniju ulogu Hoxhi, te Mudražiju postavio na desni bok. Čekali smo ipak sve do 64. minute za prvu priliku, a ona je došla nakon kornera, kada se Marina našao u dobroj situaciji za udarac glavom, no loptu je uputio tek u ruke Čavline.

Dočekali smo u 80. minuti konačno i pogodak! Vječni džoker s klupe Ivan Krstanović ovaj je puta poslužio gotovo doslovno kao mantinela, izborivši prekršaj na 20-ak metara od gola, a svoj je opasni udarac oprobao Arbër Hoxha. Ipak, Hoxha se kod udarca okliznuo, a izgledalo je kako je taman to prevarilo Čavlinu te je lopta uz lijepi efe završila u rašljama Lokomotivina vratara za 1:0! Hoxha je već skinuo dres i proslavio pogodak, a onda je s kojom minutom zakašnjenja VAR javio kako ipak nema pogotka! Izgleda kako je Hoxha kod navedenog proklizavanja stajnom nogom dodirnuo loptu prije udarca, te je slobodni udarac poništen! Zaista nesvakidašnja situacija.

U 88. je minuti i Lokomotiva dočekala svoju najozbiljniju priliku drugog poluvremena! Izvrsna dijagonala s desne strane stigla je do Vasilja koji loptu krasno prima na prsa, zatim oštro puca prema golu, a Čović uz manje muke uspijeva uhvatiti klizavu loptu. Bilo je to to od kišom obilježenog susreta.

Unatoč volji nogometaša obje momčadi, vremenski uvjeti onemogućili su uspostavljanje ikakve fluidnosti u igri, pa smo tako vidjeli čak 190 dugih lopti, te 34 prekršaja. Spomenimo i kako je ovim remijem Lokomotiva i matematički izgubila mogućnost europskog plasmana, te trenutno ostaje na 8. mjestu tablice, tri boda i jednu poziciju ispod svog današnjeg protivnika.

Komentari

Povezano