Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo lako preko Moslavine u osminu finala Kupa

Nakon što je Hajduk odradio posao protiv Omladinca iz Gornje Vrbe prošli tjedan, isto su napravili i nogometaši Slaven Belupa koji su gostovali na Gradskom stadionu u Kutini kod Moslavine i slavili s 2:4. I površnim pratiteljima nogometa poznato je kako je Slaven dugogodišnji prvoligaš, a Moslavina je pak član 4. nogometne lige – središte Zagreb, gdje su trenutno sedmoplasirana momčad s osam bodova iz pet utakmica.

Do plasmana u Hrvatski kup nogometaši Moslavine stigli su osvajanjem Kupa Sisačko-moslavačke županije prošle sezone, gdje su u finalu razbili Libertas iz Novske s visokih 7:1. U prvom pretkolu Kupa Hrvatske, pak, preskočili su Jalžabet slavivši 1:3. Pogotke za slavljenike zabili su Krunoslav Lilovac (x2), te Ante Batarelo, i sam nekada igrač Slavena. Zanimljivo je kako ovo nije prvi ogled ovih dvaju momčad u Hrvatskom kupu, u sezoni 2008./09. u osmini finala također se igralo u Kutini, a prvoligaš je tada slavio 0:2 pogocima Kristijana Čavala i Marija Jurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moslavina je na teren poslala jedanaestorku Kovačić, Crnoja, Bajlović, Slekovac, Lilovac, Batarelo, Res, Burić, Milinković, Daječar, Škuria, dok su Farmaceuti utakmicu započeli u sastavu: Marković – Martinaga, Štefulj, Boras, Hlevnjak – Agbekpornu, Claudemir – Hoxha, Mioč, Šakota – Ortíz. Nakon uvodnih pola sata mira, gosti iz Koprivnice u samo sedam minuta slomili su otpor domaćina, te su od 29. do 36. minute zabili čak tri pogotka. Mrežu Moslavine načeo je Daniel Štefulj prvim golom u dresu svog novog kluba, ali i prvim golom u seniorskoj karijeri! Sjajno je Štefulj, danas ponovno na poziciji stopera, opalio izdaleka i doveo goste u vodstvo. “Paljbu” je nastavio Benedik Mioč, da bi treći zabio Arbër Hoxha, a zanimljivo kako su i oni svoje pogotke postigli prokušanim receptom – dalekometnim udarcima.

Zadovoljan visokim vodstvom na poluvremenu, gostujući strateg Roy Ferenčina u svlačionici je pustio dvije udarne vedete Mioča i Hoxhu, te ubacio Emanuela Mađarića i Tomislava Štrkalja. Baš je Štrkalj zabio svoj prvi koprivnički pogodak u 62. minuti i povećao prednost gostiju na 0:4. Spustili su nakon toga Farmaceuti nogu s gasa, ritam su ponešto razvodnile i daljnje zamjene (Račić, Jesenović i Ćurković umjesto Ortíza, Markovića i Hlevnjaka). Stigao je tada domaćin do daha i osvjetlao obraz dvama pogocima do kraja susreta. Istaknuo se Luka Lončarević koji je zabio dva pogotka u 75. i 90. minuti te sigurno svojim navijačima dao razloga za zadovoljstvo.

Oba se kluba sada vraćaju svojim ligaškim izazovima, Slaven Belupo u nedjelju na svom stadionu dočekuje Rijeku, dok Moslavina gostuje kod Gradića. Preostalih 14 utakmica ove faze Hrvatskog nogometnog kupa očekuje nas sljedeći tjedan.

Komentari

Povezano