Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo nadoknadio dva gola zaostatka i došao do boda u Varaždinu

Drugo kolo Supersport HNL-a otvorili su u Varaždinu istoimeni domaćin i Slaven Belupo. Obje ekipe tražile su prvu ovosezonsku pobjedu nakon što je Varaždin u prošlome kolu remizirao na gostovanju u Velikoj Gorici, dok je Slaven Belupo teško poražen na otvaranju Opus Arene u Osijeku. U utakmici u kojoj je Varaždin bio uvjerljivo bolji protivnik 80. minuta Slaven Belupo je s dva kasna pogotka uspio izvući bod te je utakmica završila 2:2.

Utakmica nije mogla bolje krenuti za Varaždin koji je poveo već u petoj minuti. Domaćini su dobili slobodni udarac na 20-ak metara od gola nakon što je Mario Marina srušio Leona Belcara. U odsustvu Igora Postonjskog koji se ozlijedio na zagrijavanju odgovornost je preuzeo Dimitar Mitrovski koji fantastično pogađa i zabija pored nemoćnog Antuna Markovića na golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku za izjednačenje Slaven Belupo imao je u 23. minuti. Nakon greške obrane Varaždina Dilan Ortiz je poslao loptu u sredinu gdje je čekao Arber Hoxha. No, udarac Hoxhe sa sedam metara odlično je obranio Oliver Zelenika kojemu bi ovo mogla biti zadnja utakmica za Varaždin.

Kazna za promašaj došla je pet minuta kasnije. Marin Pilj je povukao akciju i dodao loptu do Michelea Šege. Šego je proslijedio loptu do Frana Brodića koji se fantastičnim udarcem s dvadesetak metara drugo kolo u nizu upisuje u strijelce.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo prilika te su Varaždinci apsolutno zasluženo otišli na predah s dva gola prednosti. Na poluvremenu nijedan trener nije radio zamjene.

Prva prilika u drugome dijelu dogodila se u 54. minuti. Prvo je pokušao Šego s ruba kaznenog prostora, ali je njegov udarac obranio Marković da bi nakon toga Marković još jednom spasio goste od još večeg zaostatka kada je obranio udarac Brodića koji je ostao sam na deset metara od gola.

Nakon toga Varaždin je prepustio posjed gostima koji nisu pronalazili rješenja na postavljenu obranu Varaždinaca. Tako smo veći dio drugog dijela gledali kako Slaven Belupo bezidejno kruži oko kaznenog prostora domaćina.

Varaždinci su blizu trećem golu došli u 74. minuti. Tada je Šegin udarac s ruba kaznenog prostora otišao malo pored gola. Još bolju priliku propustio je Brodić četiri minute kasnije kada je nečuvan s deset metara pored nemoćnog Markovića loptu poslao tik uz vratnicu.

Umjesto trećeg gola Varaždinaca, Slaven Belupo je u 81. minuti smanjio rezultat. Hoxha je pronašao malo prostora i fantastično s 20 metara pogodio u malu mrežicu nemoćnog Zelenike.

U 87. minuti Slaven Belupo se u potpunosti vraća u utakmicu. Matija Kolarić je nespretno srušio Hoxhu te je sudac Ante Čulina opravdano pokazao na bijelu točku. S obzirom da je Hoxha u prošlom kolu promašio kazneni udarac, odgovornost je preuzeo Benedik Mioč. Mioč je bio siguran i u ludom raspletu događaja donosi gostima iz Koprivnice bod.

Do kraja više nije bilo prilika i ostalo je 2:2. Varaždin može žaliti za propuštenim prilikama za treći gol kojim bi riješili utakmicu. Slaven Belupo je bio inferioran veći dio utakmice, ali su dočekali svojih pet minuta i s dva gola došli do na kraju ipak zasluženog boda.

Komentari

Povezano