Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo nevjerojatnim preokretom u sudačkoj nadoknadi do pobjede nad Osijekom

Drugu utakmicu dana u Supersport HNL-u odigrali su u Koprivnici Slaven Belupo i Osijek. Uoči utakmice priča o odlasku Zorana Zekića na kraju sezone je potvrđena, a ni u Osijeku ne cvatu ruže. Oni su tražili prvu pobjedu nakon 12 utakmica. U nevjerojatnom raspletu događaja Slaven Belupo je golovima Ivana Krstanovića i Marca Borasa u 97. i 99. minuti okrenuo rezultat i slavio 2:1.

Za razliku od prve utakmice danas, ovdje smo ipak vidjeli nešto nogometa u prvom dijelu. Prvu opasnu situaciju imao je Slaven u 11. minuti, ali na kraju nisu uspjeli uputiti udarac prema Marku Malenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga dugo nije bilo uzbuđenja sve do 35. minute kada prvi puta na utakmici prijete gosti. Kristijan Lovrić je bio u zaleđu, no nije imao namjeru igranja loptom čime je zbunio obranu domaćih. Lopta je došla do Ivana Fiolića koji ju loše zahvaća i propala je dobra situacija za Osijek.

U 42. minuti Arber Hoxha propušta najbolju priliku na utakmici. Arb Manaj nije dobro zahvatio loptu nakon kornera i ona je pala točno na Hoxhu. On s pet metara od gola šalje loptu preko gola i propala je prilika da domaćini odu na poluvrijeme s vodstvom.

Kazna za to je stigla u sedmoj minuti nastavka. Lovrić je ubacio iz konera s desne strane, Vedran Jugović lagano skrenuo loptu na prvoj vratnici, taman da ona idealno dođe do Caktaša koji je iz blizine zakucava u mrežu.

Imao je Osijek nekoliko situacija za povećati vodstvo nakon toga. Redom su promašivali Lovrić, Mierez i Caktaš koji su svi mogli i morali bolje iz dobrih pozicija.

Probao je Belupo pred kraj utakmice pritisnuti i preko prekida doći do pogotka, ali nisu uspjeli stvoriti nijednu konkretnu situaciju pred golom.

Domaćini su ipak dobili priliku s bijele točke u posljednim sekundama utakmice. Sudac Bebek je prvo pokazao na bijelu točku zbog navodnog prekršaja Filipa Mažara nad Peroševićem. Onda se javila VAR soba koja je rekla da nije bilo prekršaja, ali je Mažar igrao rukom prije toga pa je odluka svejedno ostala na kaznenom udarcu.

Siguran izvođač bio je Krstanović, ali to je bio samo početak drame u završnici. Nakon toga Osijek je krenuo u napad, a Slaven je povukao kontru koja je rezultirala kornerom. Tamo je najviši bio Boras kojeg je Zekić uveo upravo zbog prekida i to je 2:1 za domaće u 99. minuti.

Nevjerojatnim krajem Slaven Belupo je na tablici skočio s osmog na četvrtog mjesto čime se borba za Europu dodatno zgusnula. Osijek je danas igrao dosta bolje nego u prethodnim utakmicama i sigurno su zaslužili više, ali na kraju ostaju bez ičeg. Bilo je lijepo vidjeti slavlje igrača Belupa sa Zoranom Zekićem na kraju nakon svih priča koje su kružile prethodnih tjedan dana. Igrači su barem simbolično pokazali, tko je za njih trener ove momčadi.

Komentari

Povezano