Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo pojačao napad igračem Huddersfielda

Premda je u rezultatskom i dojmovnom usponu, Slaven Belupo ne odmara, pa su tako pred potpisom novog rješenja za pojačanje postojećeg kadra. Za momčad bi danas trebao potpisati albanski napadač Florian Kamberi.

28-godišnjak u Koprivnicu stiže nakon polusezone provedene u engleskom Huddersfieldu, inače članom drugog razreda engleskog nogometa Championshipa. U 2023. je upisao tek dva nastupa za Terijere, pritom zabivši i jedan pogodak, u 3:1 porazu od Prestona u FA kupu. Prvi dio prošle sezone proveo je na posudbi u švicarskom Winterthuru gdje je nešto redovitije igrao, no zabio je tek dva pogotka u 16 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamberi je inače rođen u Švicarskoj, te je nastupao za njihove mlade reprezentacije. Podrijetlo mu je omogućilo da nastupa i za Kosovo i Albaniju, da bi se 2019. odlučio za potonje. Premda je već dobio nekoliko poziva u A vrstu, i dalje čeka na službeni nastup u reprezentaciji Orlova.

Klupsku je igračku karijeru započeo 2013. u Rapperswil-Joni gdje se u prvoj seniorskoj sezoni iskazao s 10 golova u 15 nastupa, da bi sličan učinak ubilježio i za drugu momčad velikana Grasshoppera u sljedećoj sezoni. Za prvu momčad pak nije došao do impozantnih golgeterskih brojki, pa je usljedila neplodonosna posudba u njemački Karlsruhe, da bi sreću pronašao na novoj posudbi u škotskom Hibernianu. Tamo je zabio devet golova u 14 nastupa, stoga ga je edinburški klub otkupio, a on nastavio dobru formu, te zaradio i posudbu u Glasgow Rangerse 2020.

Nekako od dolaska u Glasgow ovaj je stasiti napadač izgubio “nos za gol”, te su daljnje epizode u St. Gallenu, Aberdeenu, Sheffield Wednesdayju, Winterthuru i Huddersfieldu bile bez naročitih pikanterija. U Slavenu će pojačati konkurenciju u vrhu napada, gdje se baš prošli vikend doppiettom iskazao Tomislav Štrkalj, a redovito je od početka sezone u vrhu napada igrao i Kolumbijac Dilan Ortíz.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano