Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo razbio Dinamo za prvu pobjedu u sezoni

Nakon velikog poraza od 9:2 na gostovanju u Münchenu, Dinamu je slijedilo novo gostovanje, ono u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Osim velikog poraza, “Modri” su doživjeli šok i u vidu promjene trenera te je na klupi protiv “Farmaceuta” bio Sandro Perković. Standardni šok promjenom trenera nije urodio plodom te je Dinamo upisao drugi najveći poraz u svojoj povijesti protiv Slavena.

U utakmicu su gosti krenuli s nekoliko promjena te su u startnoj postavi tako Marko Rog i Stefan Ristovski zamijenjeni Lukom Stojkovićem i Juanom Córdobom. S druge strane, domaći su napravili samo jednu promjenu nakon poraza od Osijeka. Iz prve jedanaestorke je “izletio” Matej Šakota te je njega zamijenio Antonio Bosec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak utakmice donio je iznenađujuće visoku liniju Slavena koja im se skoro isplatila u četvrtoj minuti. Tada je u prilici bio Ilija Nestorovski, no njegov udarac glavom nije završio unutar okvira gola.

Nastavak utakmice je također donio bolju igru domaćina te se Dinamo tek počinje buditi po isteku 15. minute kada dolaze do prvog udarca iz kuta na utakmici. No, ni iz toga se nije izrodila prilika za “Modre”.

Naznake buđenja nisu dugo trajale; nastavili su domaći hrabro igrati te su u 22. minuti skoro iskoristili nepažnju Dinamove obrane, no Ronaël Pierre-Gabriel je u posljednji trenutak odnio loptu ispred Ivana Dolčeka koji bi izašao sam na Ivana Nevistića. Tako je i dalje na semaforu bilo 0:0.

Nekoliko minuta kasnije Dinamo je uputio prvi udarac na utakmici. Točnije, zapucao je Stojković s 25 metara od gola. Njegov udarac, kao i onaj Nestorovskog s početka utakmice, nije završio unutar okvira gola.

Već nekoliko minuta kasnije Dinamo se opet nalazi u šansi. Ovaj put je Stojković bio taj koji je uposlio svog suigrača, Córdobu, koji s poda ipak promašuje veliku priliku za goste.

Osim buđenja igre Dinama, probudile su se i strasti na utakmici te je nakon starta Michaela Agbekpornua Bruno Petković izgubio živce. Nasrnuo je na ganskog nogometaša i na kraju je Patrik Kolarić odabrao solomonsko rješenje podijelivši obojici žuti karton ne bi li smirio situaciju.

Iz tog prekršaja se dogodila i najbolja prilika za Dinamo. Ubacio je Stojković, a loptu niti jedan od igrača nije dotaknuo te je na kraju ubačaj skoro direktno ugrozio gol Ivana Šuška, no vratar Slavena se nije iznenadio te je odbio loptu u korner.

Ipak, u 32. minuti Šušak je bio nemoćan. Córdoba je ubacio s desne strane za Petkovića koji s nekih 14 metara pogađa donji desni kut za vodstvo Dinama. Metkovčaninu je to bio drugi ovosezonski pogodak u SuperSport HNL-u.

Četiri minute kasnije ponovno prijete domaći. S ruba šesnaesterca zapucao je Mihail Caimacov, no njegov udarac je završio direktno u Nevistića koji je loptu odbio do Dolčeka. Bivši igrač Hajduka je u nastavku akcije zaprijetio, no prvotno se nalazio u nedozvoljenoj poziciji te bi i u slučaju da je njegov pokušaj završio u mreži, pogodak bio poništen.

Iako se činilo kako će se na poluvrijeme otići s vodstvom Dinama, ponovno se dogodio propust u obrani gostiju. Oči u oči s Nevistićem je izašao Dolček, a njegov udarac ponovno je zaustavio vratar Dinama, no na odbijenoj lopti se našao Ljuban Crepulja koji zabija za 1:1 i odlazak na predah s neodlučenim rezultatom.

Početak drugog poluvremena donio je i promjenu u sastavu gostiju te je Ristovski zamijenio Pierrea-Gabriela.

Iako makedonski reprezentativac nije na to direktno utjecao, Dinamo je zaigrao bolje. U 49. minuti Marko Pjaca i Petković su odigrali dupli pas nakon kojeg je Pjaca uputio udarac, no umjesto okvira gola, pogodio je bočicu s vodom.

No, ponovno se bude domaći u 55. minuti kada je još jednom neoprezna bila obrana Dinama. Nestorovski se našao u matnoj situaciji, ali dobra forma Nevistića na golu nije prestala te je još jednom vratar Dinama izašao kao pobjednik u ogledu sa Slavenovim igračima.

U 61. minuti Nevistić ponovno spašava Dinamo. Ovaj put je lopta nakon udarca iz kuta došla do Crepulje koji silovito puca, no i taj udarac je vratar “Modrih” uspio odbiti u korner.

Promjene koje je napravio Perković skoro su urodile plodom u 66. minuti. Arber Hoxha je ubacio za Ristovskog koji neometan glavom trese gredu Slavenovog gola, a zatim je Petković na odbijancu loše reagirao.

U napadu koji je uslijedio Slaven je stigao do vodstva. Agbekpornu je uposlio Dolčeka koji je natjerao Nevistića da napusti svoju poziciju. Krilo Slavena je pametno uposlilo Adriana Libera koji ne propušta zabiti u praznu mrežu za vodstvo 2:1.

Zatišje je na utakmici trajalo nepunih pet minuta. U 72. minuti je nakon kornera sam u prilici ostao Petković, no njegov udarac je kvalitetno zaustavio Sušak.

Kao i prošli put kad Dinamo nije iskoristio veliku priliku, iskoristio ju je Slaven. Jedan od boljih igrača na susretu, Dolček, napokon je iskoristio svoju šansu. Lijevom nogom je zapucao silovito da ni Nevistić ovaj put nije imao šanse za obranu. Tako je u 74. minuti na semaforu stajalo 3:1 za domaću momčad.

Nekoliko akcija kasnije, još jedan igrač koji je bio utjecajan na utakmici, Nestorovski, također je stigao do svog pogotka. S desne strane kaznenog prostora pogodio je suprotni kut Dinamovog gola za velikih 4:1 Slaven Belupa.

Odmah nakon gola Dinamo je mogao smanjiti na 4:2, no ni Sandro Kulenović ni Martin Baturina nisu uspjeli svladati Suška. Kulenoviću je obranio nogom, a Baturini rukom te je Slavenova prednost ostala netaknuta.

U 82. minuti mogli su “Farmaceuti” i do petog gola, no Liberov udarac je zatresao vratnicu, a Dolček nije uspio poslati loptu u praznu mrežu. Do kraja utakmice mogli su još jednom domaći do gola. Ovaj put je u prilici bio Karlo Butić, ali njegov udarac obranio je Nevistić kojemu je to bila šesta obrana na utakmici.

Slavenu je ovo bila prva pobjeda u Koprivnici protiv Dinama nakon 2017. kada je u sastavu “Farmaceuta” bio u Darijo Melnjak. Ovo je ujedno i druga najveća pobjeda Slavena protiv Dinama. Ona najveća dogodila se 2007. kada su u Koprivnici slavili s 5:2.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano