Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo razbio Rudeš na pogon Tomislava Štrkalja

Ususret derbiju kola između Osijeka i Hajduka, Slaven Belupo je na domaćem terenu uvjerljivo slavio protiv Rudeša 4:0. Golove za Slaven su postigli Ivan Lepinjica, Benedik Mioč i dvostruki strijelac Tomislav Štrkalj koji je definitivno bio prvo ime utakmice, a osim što je zabijao upisao je i jednu asistenciju.

Iako je momčad iz Koprivnice bila jedina prvoligaška ekipa koju je Rudeš uspio pobijediti ove sezone i to u osmini finala Kupa, sada su se ponovno vratili na stare staze. Niti nakon 21. odigranog kola još uvijek ne znaju za pobjedu u SuperSport HNL-u, a ovo im je bio čak 17. prvenstveni poraz ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je kroz prvih pola sata čak imao znatno veći posjed lopte, no nisu to uspjeli pretvoriti u izglednu situaciju pred suparničkim golom. Jedina uzbuđenja pred suparničkim vratima bila su u devetoj i 11. minuti preko Ante Ćorića, a sve ostalo je izgledalo poprilično jalovo i bezopasno.

Što je susret više odmicao, to je Slaven više prijetio. To im se isplatilo u 39. minuti kada je Daniel Štefulj probio lijevu stranu i dao povratnu loptu za Lepinjicu koji je postigao svoj prvi pogodak ove sezone u dresu Slavena. Generalno kroz prvi dio nismo vidjeli previše, a poluvrijeme je obilježila VAR provjera gdje je sudac gledao potencijalni kazneni udarac za goste koji na kraju nije dosuđen.

Početkom drugog dijela, u 49. minuti, Slaven je povećao svoju prednost kada je Štrkalj potegnuo s 20-ak metara i zabio fantastičan pogodak. Tada je već svima bilo jasno kako Rudeš nema previše šansi u ovom dvoboju, a samo je bilo pitanje koliko će puta do kraja susreta njihov vratar vaditi loptu iz mreže.

Do novog povećanja prednosti Slaven je stigao u 63. minuti kada je Štrkalj postigao svoj drugi gol na susretu. Devet minuta kasnije dvostruki strijelac upisao se i među asistente kada je lijepim centaršutom pronašao Mioča koji je tako potvrdio uvjerljivu pobjedu domaćeg sastava.

Slaven se ovom pobjedom dodatno približio gornjoj polovici ljestvice. Trenutno su sedma momčad prvenstva, ali sa samo jednim odnosno dva boda zaostatka za Goricom i Lokomotivom. Rudeš je pak ostao posljednjeplasirana ekipa prvenstva sa svega četiri osvojena boda.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano