Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo s igračem manje do slavlja nad Varaždinom

Nakon što su sredinom tjedna svoje zaostale obaveze odradili Dinamo i Lokomotiva te Gorica i Rijeka, danas je utakmicom Varaždina i Slaven Belupa započeo redovni dio zimsko-proljetnog programa Supersport HNL.

Utakmica je to 20. kola, a u startnim smo postavama zabilježili minimalne promjene s obzirom na momčadi iz 2023. Bez Frana Brodića koji se pridružio Modrima, i sada u punom fitnessu, svoje je mjesto u vrhu varaždinskog napada zauzeo Ante Vukušić, a na lijevom je krilu debitirao igrač koji se nedavno pridružio momčadi – Jurica Poldrugač. Radi se inače o nećaku ikone domaćeg nogometa i bivšeg igrača Dinama i Slaven Belupa, Dalibora, a uz Varaždin je došao iz austrijskog drugoligaša Lafnitza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kod Farmaceuta smo najznačajniju promjenu vidjeli na lijevom krilu, gdje više nema Arbëra Hoxhe koji je također preselio u Zagreb. Tamo je danas startao Kamerunac Samuel Nongoh, na suprotnoj je strani bio Mihail Caimacov, dok je Bujar Pllana zaigrao u srcu obrane umjesto ozlijeđenog kapetana Slavena Tomislava Božića.

Premda su uvodni dio susreta obilježili nogometaši Varaždina koji su više držali loptu u posjedu i bili opasnija momčad, igrači Slaven Belupa počeli su dolaziti do daha i prijetiti vratima domaće momčadi. Bolji period igre oplodili su u 21. minuti kada je Ivan Lepinjica presjekao jedno kratko dodavanje Luke Jelenića. Odigrao je odmah za Benedika Mioča koji iz prve odigrava za Nongoha, a ovaj ljevicom snažno puca i pogađa mrežu za 0:1!

Pred kraj prvog poluvremena opet su Varaždinci ubacili u višu brzinu i krenuli opsjedati vrata Slaven Belupa, a trud ime nagrađen u sudačkoj nadoknadi. Tada je nakon kornera Mario Marina glavom pucao prema Ivanu Sušaku, a lopta je na putu prema golu pogodila ruku Lepinjice što je glavni sudac Ante Čulina instantno okarakterizirao kaznenim udarcem. “Ubojica” s bijele točke Igor Postonjski ni ovaj puta nije imao milosti, te se na pauzu otišlo s 1:1 na semaforu.

Drugo se poluvrijeme nastavilo u ritmu prvog, s kratkim periodima bolje igre obje momčadi koji su se konstantno izmjenjivali. Vaga se značajnije nagnula na stranu Varaždinaca u 70. minuti, kada je zbog oštrog starta drugi žuti karton zaradio Slavenov Michael Agbekpornu, te time pustio svoju momčad s igračem manje do kraja utakmice.

Ipak, kao što je to bio slučaj i u njihovom ranijem susretu ove sezone, silna ofenziva Varaždina otvorila je puno prostora za kontranapade Slavenovih brzanaca. Jedna takva situacija naizgled je završila loše po goste, jer Miočevo završno dodavanje nije pronašlo suigrača. No, Lepinjica je tada ukrao loptu Domagoju Drožđeku a ovaj u pokušaju vraćanja posjeda ruši veznjaka Farmaceuta na samom rubu kaznenog prostora, što je Čolina opravdano “nagradio” penalom. Hladni Mioč loptu je poslao po podu i sredini gola za 1:2.

Kapetan Slavena tako je postao igrač s najviše utakmica ove sezone u kojima je upisao i pogodak i asistenciju (6), a usput je i preskočio Tonija Fruka kao vodeći igrač lige po doprinosima za gol (zbroj golova i asistencija), te je sada na brojci 13 u toj kategoriji.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano