Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo s igračem manje svladao Varaždin

Novo kolo Supersport HNL-a otvorili su u Koprivnici derbijem sjevera Slaven Belupo i Varaždin. U ludoj utakmici s četiri pogotka u prvom dijelu Slaven Belupo je došao do pobjede 3:2.

Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 14. minuti. Daniel Štefulj odlično je uposlio Tomislava Štrkalja čiji udarac sjajno brani Oliver Zelenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to samo najava onog što je uslijedilo dvije minute kasnije. Ovoga puta ubacio je Antonio Bosec, a Štrkalj je fantastičnim trzajem glavom zabio za vodstvo. To mu je prvijenac u Supersport HNL-u. U 16. minuti već je 2:0 za Slaven. Arber Hoxha je većinu posla napravio sam, stvorio si prostor za udarac i sjajno zabio za udvostručenje vodstva.

Slaven je u prvih 20 minuta izgledao sjajno, dok je Varaždin bio izgubljen. U 31. minuti Jorgo Pëllumbi je nakon gužve u kaznenom prostoru došao do udarca i zakucao loptu za povratak gostiju u igru.

Ludo prvo poluvrijeme kompletirano je u 38. minuti kada Varaždin dolazi do porvananja. Dimitar Mitrovski je sjajnom dijagonalom našao Antonija Boršića koji je iz prve proslijedio loptu na drugu stativu gdje ju je u gol pospremio Agon Elezi.

Prvu priliku u drugom dijelu propustio je Slaven Belupo u 54. minuti. Benedik Mioč je povratnom uposlio Adriana Libera, ali ovaj je iz izgledne situacije promašio cijeli gol.

Upravo je Liber u 68. minuti zaradio drugi žuti karton. Napravio je naivan prekršaj te ga je sudac Titlić opravdano poslao na ranije tuširanje.

U 82. minuti Slaven s igračem manje dolazi do vodstva. Štrkalj je dobio loptu na desnoj strani, očekivao se ubačaj, ali napadač Slavena odlučio je potegnuti s 20 metara iskosa. Savršen udarac otišao je u dalji kut i Zelenika nije imao šanse.

Probao je Varaždin do kraja pritisnuti domaćina, ali unatoč brojčanoj prednosti nisu uspjeli konkretnije zaprijetiti. Nastavio se tako preporod Slaven Belupa pod Royom Ferenčinom te sada upisuju drugu pobjedu u nizu.

Komentari

Povezano