Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo slavio na Kranjčevićevoj u izvrsnoj utakmici

Nakon dvotjedne reprezentativne pauze SuperSport HNL nam se vratio u sada već standardnom terminu petkom u 18 sati. U to doba mogli smo na stadionu u Kranjčevićevoj ulici vidjeti prvu utakmicu 16. kola najdražeg nam natjecanja, gdje je Lokomotiva dočekala Slaven Belupo. Gosti koji su ove sezone pretežito domaćinska ekipa upisali su na koncu 1:3 slavlje u izuzetno zanimljivoj utakmici.

Nije tu bilo puno iznenađenja u startnim postavama, istaknimo kako je Branimir Kalaica zaigrao umjesto Morena Živkovića, Art Smakaj umjesto Roberta Mudražije, te Marin Šotiček umjesto Fabijana Krivaka. Isto vrijedi i za goste gdje nemamo za istaknuti ni jednu jedinu promjenu, zaigrala je idealna jedanaestorka trenera Roya Ferenčine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u startu dobro domaćin otvara utakmicu, nakon samo pola minute igre Silvio Goričan je pobjegao u kontru po lijevoj strani, no odabrao je nešto između udarca i dodavanja za Šotičeka desno, što se nije pokazalo opasnim za Ivana Suška.

Nastavila su se nizati zanimljiva zbivanja na terenu, a nakon početnog pritiska Lokomotive nastupio je kraći period u kojem su gosti više imali loptu u nogama. Skačemo zatim do 13. minute kada se Goričan našao u petercu, a tamo ga je loptom pronašao Šotiček s desne strane, no iz velike blizine gostujući krilni napadač puca pored gola.

Raspoložen je bio od samog početka Arbër Hoxha, da bi u 14. minuti krenuo u svoj klasični dribling na lijevom krilu. Ispred sebe je na zemlju prvo položio Karla Bartoleca, zatim pobjegao i pažnju Vladana Bubanje, te opalio nisko po golu. Uz odbijanac od Kalaice lopta je završila u mreži za 0:1.

Lokomotiva je po primljenom pogotku ubacila u višu brzinu, a nakon deset minuta stigla do izjednačenja! Tekla je većina domaćih napada po lijevoj strani gdje su Goričan i Marin Leovac mučili Antonija Boseca koji je često imao zadatak čuvanja dvojice. Ovaj je put Indrit Tuci odigrao lijevo za Leovca, koji šalje niski ubačaj u srce gostujućeg peterca. Sušak je bio prvi na lopti, na katastrofalnom je reakcijom istu ispustio točno na nogu Šotičeka koji iz velike blizine gura istu u praznu mrežu za 1:1.

Sjajno prvo poluvrijeme dinamikom nije palo ni u jednom trenutku, u 38. minuti Adrian Liber napravio je gro posla i prošao desnom stranom, sjajno je nisko dodao do Tomislava Štrkalja koji isprve puca i pogađa gredu! Lopta se u visokom luku odbila do desne stative Nikole Čavline, a tamo se našao Benedik Mioč koji glavom loptu prosljeđuje u mrežu! Čavlina se uspio dići i loptu “u zraku” izbaciti natrag u polje, no pomoćni je sudac potvrdio kako je ona punim obujmom prešla crtu, te je Slaven opet poveo.

U pauzi između dvaju poluvremena oba su trenera napravila po jednu izmjenu: kod Lokomotive je Bubanja napustio teren a umjesto njega zaigrao Mudražija, dok je kod Farmaceuta Michael Agbekpornu završio susret, a njegovo je mjesto zauzeo Mihail Caimacov.

Drugo je poluvrijeme započelo isto kao i prvo, opet je Goričan bio aktivan na lijevoj strani i nisko pucao, no defanzivni blok udarac je skrenuo u korner.

Nismo imali u sljedećih dvadesetak minuta izraženijih prilika premda smo i dalje gledali zanimljiv susret. Bilježimo u 68. minuti novi udarac u okvir vrata, a tada je Tuci sjajno proigrao Bartoleca, ovaj odigrao povratno za natrčalog Goričana, čiji snažan visoki udarac Sušak vršcima prstiju fenomenalno skreće u prečku te hvata odbijanac u ruke.

Nastavlja Lokomotiva s pletenjem mreže oko Slavenova gola, dok se gosti orijentiraju na kontrapade gdje prijeti na širokom prostoru uvijek opasni Hoxha. Belupov se vratar ponovno istaknuo u 76. minuti kada se efektno protegnuo i obranio udarac Tucija koji išao uz samu stativu.

Pritisak domaćina se nastavio, no do gola nisu uspjeli, a jedan kontranapad Farmaceuta urodio je plodom. U trećoj minuti sudačke nadoknade svježi i rastrčani Matej Šakota odradio je trku za loptom koju treneri toliko vole. Pritisak na Jonu Mersinaju se isplatio jer Šakota je iščeprkao loptu, te iskosa krenuo sam prema Čavlini. Stigao je nadomak domaćeg vratara i provukao loptu do suprotne male mrežice za 1:3 i potvrdu velike pobjede Slaven Belupa.

Klub iz Koprivnice tako je preskočio Lokomotivu na sedmom mjestu ljestvice stigavši do 17 bodova, dok je Lokomotiva shodno tome pala na osmo mjesto, te ima bod manje od svog današnjeg protivnika.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano