Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo slavio protiv nemoćne Istre. Krstanović postao najstariji strijelac u povijesti lige

Nakon 12 dana stanke Supersport HNL se vratio utakmicom Slaven Belupa i Istre 1961 u Koprivnici. Kao i svaka utakmica do kraja sezone i ova je bila od neizmjerne važnosti u lovu na europska mjesta za obje ekipe. Istra je u susret ušla s dosta problema uzrokovanim što ozljedama, a što nezgodnim terminom za one koji su bili aktivni s reprezentacijama. U utakmici u kojoj je Istra od početka dominirala u posjedu, ali bez učinka na kraju je s 2:0 bolji bio Slaven Belupo. Golove su zabili Robert Mudražija i Ivan Krstanović koji je tim pogotkom postao najstariji strijelac u povijesti HNL-a.

Utakmicu je obilježio i povratak Ante Majstorovića u hrvatski nogomet od 12.12.2020., točnije nakon 2 godine, 3 mjeseca i 19 dana. Tada je Majstorović nastupio u porazu Osijeka 4:1 od Gorice, a danas je dočekao povratak te je krenuo od prve minute u dresu Istre i odigrao solidnih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih 15-ak minuta nismo vidjeli ništa vrijedno spomena izuzev navijanja Podravskih štuka, a onda je prvi puta zaprijetio Slaven Belupo. Lovro Majkić je odbio centaršut Martinage te je lopta pala točno na nogu Benedikta Mioča koji s ruba kaznenog prostora puca pored gola.

Na iduću opasnu situaciju čekali smo do 27. minute. Tada je sudac Jović pustio prednost nakon prekršaja Mlinara nad Marinom, a lopta je došla do Mioča. On se s njom sjurio prema golu Istre i dodao loptu Arberu Hoxhi koji iz svoje pozicije s lijeve strane dobro gađa bliži kut, ali Lovro Majkić je to dobro obranio.

Slaven Belupo je poveo u 39. minuti s(p)retnim golom Mudražije. Ubacio je Marina, a Mudražija je nekako pogodio loptu glavom, a ona se u čudnom luku odbila preko nemoćnog Majkića za zasluženo vodstvo domaćina.

Istrin prvi udarac smo dočekali tri minute prije kraja poluvremena. Tada je Ivan Čović lijepo obranio slobodni udarac s 20-ak metara kojeg je izveo Mlinar. Bilo je to sve od prvog dijela koje je bilo dosta siromašno prilikama, ali su Farmaceuti zasluženo bili u vodstvu ispred nemoćne Istre.

U drugome dijelu na travnjaku ista situacija; nešto aktivnija Istra, ali bez pravih prilika. Tu priliku gosti su dočekali u 64. minuti. Marin je natrčao na povratnu loptu Katušića na rubu kaznenog prostora i dobro pucao, ali je pogodio bližu stativu Čovićeva gola.

Ta prilika kao da je inspirirala Istru da krene više prema naprijed, a domaćini su to znalački iskoristili. Prvo je Hlevnjak je dobio odličnu loptu od Mioča, no predugo je čekao i Hujber ga je stigao blokirati. Belupo je ipak uspio povisiti vodstvo u 73. minuti. Bosec je povukao kontru tri na dva po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i onda dodao Krstanoviću koji je sa sedam metara poslao loptu u prazan gol za 2:0. 

Ivan Krstanović je tim pogotkom ispisao povijest. Naime, on je s 40 godina, 2 mjeseca i 26 dana postao najstariji strijelac u povijesti HNL-a. Do danas je rekord držao Davor Vugrinec koji je također za Slaven Belupo zabio s 39 godina, 11 mjeseci i 21 danom.

Istra se bacila u totalnu ofenzivu, a bili su to redom stihijski pokušaji, sve do samog kraja regularnog vremena, kada nakon ubačaja iz kornera, na odbijenu loptu u kaznenom prostoru domaćina dolazi Tomislav Duvnjak i efektno zabija pored ukopalog Čovića. Izgledalo je da ćemo od Istrijana opet dobiti dramu u završnim trenucima, no VAR soba zvala je Jovića na konzultaciju, a ovaj nakon kraćeg pregleda snimke odlučio kako je Reda Boultam, koji se nalazio u zaleđu, ometao pogled vrataru na udarac i poništio pogodak. Nismo sigurni u ispravnost odluke… U zadnjim sekundama utakmice se i, stoper-transformiran-u-napadača Galilea našao u dobroj poziciji nakon ubačaja slijeva, no glavom je loptu proslijedio samo u ruke domaćeg vratara.

Preskočili su ovom pobjedom Farmaceuti današnjeg oponenta, te se s 36 bodova izjednačili s Varaždinom na četvrtom mjestu ljestvice. Istra je pak nakon pobjede nad Dinamom upisala 2 uzastopne utakmice bez pobjede, te ni dojmovno Žuto-zeleni u posljednje vrijeme ne ulijevaju povjerenje.

Komentari

Povezano