Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Bilić napustio Saudijsku Arabiju. Problemi na pomolu i za ostale zvijezde? 

55-godišnji hrvatski stručnjak koji se na klupi saudijskog Al-Fateha nalazi od lipnja 2023. godine nenadano je prekinuo angažman u klubu s kojim je prošlu sezonu završio na 7. mjestu prvoligaške karavane.

Biliću je ovo bio drugi trenerski mandat u Saudijskoj Arabiji nakon što je nekoliko mjeseci u sezoni 2018./2019. vodio velikana tamošnjeg nogometa Al-Ittihad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dostupnim informacijama, Bilić klub napušta zbog potencijalnih financijskih problema koji su zadesili saudijski nogomet i zbog kojih budžeti klubova još uvijek nisu osigurani. Podsjetimo, saudijski nogomet većinom se financira iz državnih sredstava, na osnovu kojih je prošle godine prema arapskom poluotoku krenula velika količina europskih i svjetskih nogometaša i trenera, no u ovom je trenu nastavak priče ipak neizvjesan. 

Bilić sa hrvatskim stožerom kojeg čine i Danilo Butorović, Dejan Računica, Mirko Hrgović, Vatroslav Mihačić, Goran Milanko i Fedor Kulušić tako nakon nešto više od godine dana odlaze iz Al-Fateha u kojem su u nemilosrdnoj konkurenciji s ograničenim financijskim sredstvima upisali 13 pobjeda, 9 remija i 14 poraza uz gol razliku 61:58. 

Ostaje za vidjeti kakva će biti sudbina ostalih državno financiranih klubova u ligi te je li ovo svojevrsni početak kraja za saudijsku superzvijezdanu nogometnu ligu. 

Komentari

Povezano