Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven Belupo i Šibenik remizirali u uzbudljivom otvaranju 11. kola

Ovoga petka otvoreno je 11. kolo Supersport HNL-a u Koprivnici utakmicmom Slaven Belupa i Šibenika. Slaven je tijekom većine susreta bio bolja ekipa, ali Šibenik se na kraju s igračem više upsio spasiti te je utakmica završila sa 2:2.

Iako obje ekipe ne briljiraju po pitanju rezultata, Slaven je ipak ušao u susret s većom dozom optimizma jer njihova razina igre postepeno raste pod palicom Maria Kovačevića pa su tako i danas bili ekipa koja je preuzela inicijativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visokim pritiskom i brzom kombinatorikom stvarali su probleme za obranu Šibenčana, ali svoju prvu veliku priliku imali su u 13. minuti iz kornera u kojem je Dominik Kovačić bio najviši u skoku, no pucao je malo pored gola.

Šibenik je bio nevidljiv sve do 20. minute i osvojene lopte na centru nakon koje je Šime Gržan dobio priliku osvojiti prostor po krilu te potom poslati oštar ubačaj koji je savršeno sjeo na nogu Ivana Božića, a narančasta devetka je u prvom napadu gostiju zabila za 0:1.

Farmaceuti su lovili povratak u punom gasu, a do njegasu umalo stigli u 29. minuti kada je Ivan Dolček poslao odličan ubačaj na glavu Adriana Libera koji je uputio dovar udarac kojeg je Antonio Đaković mora paradom zaustaviti.

Što nije mogao Liber, uspio je Ilija Nestorovski minutu kasnije kada je nakon ubačaja Ljubana Crepulje iz kornera glavom pogodio za 1:1.

U završnici prvog poluvremena Dolček je imao priliku preokrenuti rezultat nakon prodora kojeg je okončao udarcem s ruba kaznenog prostora, ali njegov pokušaj završio je ravno u rukama Đakovića.

Prva velika prilika u nastavku susreta donijela je i novi pogodak, a kao i prva dva danas dogodio se nakon ubačaja. Igrala se 57. minuta kada je Antonio Bosec uputio precizan ubačaj na glavu Tomislava Božića koji je ponetirao za 2:1 i tako postao najstariji strijelac u ovoj sezoni HNL-a.

Slaven je uspješno umirio utakmicu i držao sve pod kontrolom, ali problem je nastao u 75. minuti kada je Michael Agbekpornu napravio nesmotreni prekršaj dok je izlazio u kontranapad i zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Šibenik je s igračem više dočekao priliku u 84. minuti kada je Marin Prekodravac ostao sam na drugoj vratnici nakon ubačaja, ali njegov udarac je bio neprecizan te je otišao pored gola.

Prekodravac se iskupio nekoliko minuta kasnije pogotkom za 2:2. Josip Majič je uputio udarac s distance kojeg je Ivan Šušak obranio, ali nije najbolje očistio te je do lopte došao Lovre Kulušić koji ju je glavom vratio do Prekodravca čiji je zadatak s par metara udaljenostio bio lagan.

Dominik Martinović imao je priliku u sudačkoj nadoknadi vratiti domaći sastav u prednost, ali njegov volej u srcu kaznenog prostora je otišao za malo pored gola te je rezultat do kraja ostao isti. Šibenik je tako nastavio svoj dobar niz na Ivanu Kušeku Apašu gdje ne znaju za poraz još od jeseni 2011. godine. Tada je Slaven pobijedio 1:0 pogotkom Josipa Brezoveca, a zanimljiv je i podatak da je na toj utakmici za Šibenik igrao njihov trener Marko Kartelo.

I Slaven Belupo i Šibenik u idućem kolu igrat će protiv zagrebačkih klubova. Slaven ide u goste Lokomotivi, dok će Šibenik dočekati Dinamo na Šubićevcu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano