Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slaven slavio uz dva gola Mioča, igrač Gorice u nesvjesti napustio teren

Subotnji program 33. kola SuperSport HNL-a su u Koprivnici otvorili Slaven Belupo i Gorica. Gosti su došli u novoj formaciji te su zaigrali s tri stopera u posljednjoj liniji, a prvu zamjenu su morali napraviti u 25. minuti.

Razlog zamjene je bio sudar vratara Ivana Banića koji je nehotice koljenom pogodio suigrača imena Đuro-Giulio Đekić. Mladi nogometaš Gorice je nakon udarca ostao ležati te se nije micao zbog čega ga je hitna pomoć izvadila van terena na nosilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Gorica bila bolji protivnik. Kreirali su prilike, a do pogotka su došli u 41. minuti. Filip Mrzljak je sjajnom dugom loptom proigrao Nikolu Vujnovića koji je lijepo primio lopto i zatim zatresao mrežu za 0:1.

Samo dvije minute kasnije je Slaven iz svoje prve ozbiljnije prilike poravnao rezultat. Tomislav Štrkalj je na desnoj strani kaznenog prostora odložio loptu za Benedika Mioča koji sjajnim udarcem vanjskim dijelom kopačke pogađa suprotni kut za 1:1 što je bio konačan rezulrat prvog poluvremena.

Gorica je u drugom poluvremenu preuzela posjed, ali nisu uspijeli ugroziti Slaven koji je poveo u 69. minuti. Tomislav Božić je glavom pogodio za 2:1 nakon ubačaja iz kornera, a deset minuta kasnije je Slaven došao do novog gola.

Mihail Caimacov je išao u prodor u kojem je pao nakon minimalnog kontakta s Juricom Prširom. Sudac Zdenko Lovrić nije sudio prekršaj, ali nakon poziva iz VAR sobe je opet pogledao situaciju i odlučio suditi kazneni udarac. Penal je realizirao Mioč za 3:1 i svoj drugi pogodak na susretu.

U posljednjoj minuti susreta je mladi Patrik Marić zatresao mrežu za konačnih 4:1. Riječ je o kadetu Slavena koji ima samo 16 godina te je jedan od najmlađih strijelaca u povijesti HNL-a.

Slavenu je ovom pobjedom prekinuo niz od dva uzastopna poraza. S druge strane Gorica sada ima četiri poraza u nizu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano