Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slavlja dalmatinskih klubova u Premijer ligi

Dva susreta 1. kola FAVBET Premijer Lige odigrale su se u subotu, a obje pobjede iz njih odnijeli su dalmatinski klubovi.

Dubrovnik je na svoju povratničku utakmicu nakon 10 godina izbivanja iz najjačeg ranga hrvatskog košarkaškog takmičenja privukao u dvoranu u Goapino polje 500-tinjak gledatelja te ih počastio pobjedom nad Zabokom 72:59.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to bila pretjerano lijepa utakmica za gledanje, takmaci su ukupno ubacili 13 trica uz svega 23% preciznosti, a domaći su košarkaši pokazali više svježine i koncentracije u završnoj četvrtini te na koncu zasluženo slavili.

Odličan je s 27 poena kod Dubrovnika bio Filip Vujičić, a jako dobru all-round partiju pružio je Javon Levi, ubilježivši 15 poena, 11 skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte. Za Zabok je 15 poena ubacio Antonio Sikirić, a jedan manje uz osam skokova upisao je Dino Cinac.

Napadački odličnu utakmicu odigrali su u zagrebačkoj Dubravi Furnir i sinjski Alkar. Lavovi su kontrolirali susret i imali rezultatsku prednost sve do prve polovice treće četvrtine, kada Alkar serijom ubačaja preokreće susret u svoju korist. U završnici su se izabranici Jeronima Šarina uspjeli približiti gostima, ali Alkare spašava večeras sjajni Michael Green te dvije minute prije kraja s pet uzastopnih poena usmjerava goste prema pobjedi 100:91.

Green je susret završio s 29 ubačaja na čak 76% šuta iz igre, dok je dva poena manje ubacio drugi Amerikanac u sinjskim redovima Ralph Bissainthe, koji je iz igre gađao s nevjerojatnih 85% uspješnosti. Najraspoloženiji Dubravaš je s 18 poena bio njihov sunarodnjak Wayne Arnold.

Komentari

Povezano