Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slavlje Australije protiv Španjolske u prvom košarkaškom dvoboju Olimpijskih igara

Košarkaški segment Olimpijskih igara otvoren je dvobojem grupe A Španjolske i Australije, a do prvog slavlja su došli reprezentativci Australije koji su izvrsnom 92:80 pobjedom privremeno zasjeli na prvo mjesto svoje skupine.

Sigurno su ovaj susret otvorili Boomersi ostvarivši dvoznamenkasto 18:7 vodstvo nakon manje od pet minuta igre. Španjolska je početkom druge šihte uspjela smanjiti deficit na svega -4, no kvaliteta neumornih Australaca je bila konstanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvođeni inteligentnim Joshom Giddeyjem (15 poena) i snažnim Jockom Landaleom (10 poena) Australija si je omogućila ugodno 49:42 vodstvo na poluvremenu.

Furija je preiskusna momčad da toliko lako dozvoli protivniku da kormilari susretom što smo imali priliku vidjeti njihovim povratkom u susret na krilima ekspresnog 14:5 niza na otvaranju trećeg kvotera. Mnogi košarkaški entuzijasti kažu: “Basketball is a game of runs” pa tako Australci u trenutku kada im je najteže ponovno uzvraćaju udarac. Tri trice nakon ulaska u minus su se pokazale iznimno važnima – Boomersi su nakon 30 minuta imali povoljnih 69:61.

36-godišnji Sergio Llull dvjema uzastopnim tricama dao je zrno nade svojoj momčadi sedam minuta prije kraja smanjivši na -5, ali Španjolska nije imala snage ni kvalitete za pobjedu u ovom dvoboju. Australija je u potpunosti zasluženo ostvarila svoju prvi trijumf na ovogodišnjim Olimpijskim igrama rezultatom 92:80.

Prekrasan svestran nastup gledali smo od Giddeyja koji je susret završio s 17 poena, 8 skokova i 8 asistencija, no velike zasluge idu Pattyju Millsu s 19 poena i Landaleu s 20 poena i 9 skokova. Apsolutni lider Španjolske bio je Santi Aldama s 27 poena (6/8 za tricu).

Boomerse u utorak u 13:30 h čeka okršaj s Kanadom, dok će poražena Furija isti dan igrati s Grčkom u 11:00 h.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano