Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slavlje na Poljudu: Vaterpolisti Jadrana su obranili naslov prvaka Hrvatske

Vaterpolisti splitskog Jadrana su obranili naslov prvaka Hrvatske! Izabranici Jure Marelje su danas s 11:8 svladali Jug te su s 3-0 u seriji bili bolji od Dubrovčana.

Iako su vaterpolisti Juga poveli golom Mare Jokovića u drugoj minuti, do kraja prve dionice su ostali bez pogotka što su domaći vaterpolisti znali iskoristiti te su s tri pogotka došli do prednosti od 3:1. Prvo ime prve dionice je bio vratar Jadrana Ivan Marcelić koji je obranio pet od šest udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joković je taj niz prekinuo svojim drugim pogotkom, međutim Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović sa svojim drugim pogotcima dovode Jadran do +3. Jugaši su golovima Franka Lazića smanjili zaostatak na 5:4, ali Fatović fantastično poluvrijeme zaokružuje s nova dva gola pa se na predah odlazi sa 7:4.

Splićani su uspješno zadržali tu prednost te je igrom gol za gol konačni rezultat bio 11:8. Najefikasniji u pobjedi Jadrana su bili Loren Fatović s četiri gola, odnosno Jerko Marinić Kragić i Konstantin Kharkov s tri, dok je maestralni Ivan Marcelić upisao 11 obrana. S druge strane su se istaknuli Franko Lazić s tri gola, Maro Joković s dva i Toni Popadić s 10 obrana.

Za Jadran iz Splita je ovo druga titula prvaka Hrvatske nakon što su prvu osvojili prošle sezone.

Komentari

Povezano