Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovačka i Rumunjska remizirale te iznenađujuće prošle u osminu finala Eura

Slovačka i Rumunjska remizirale su u trećem kolu grupe E na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Rezultat utakmice ostao je 1:1, a strijelci su bili Ondrej Duda za Slovake te Răzvan Marin za Rumunjsku iz jedanaesterca. Oba pogotka pala su u prvom poluvremenu, slovački u 24., a rumunjski u 37. minuti.

Remijem su obje ekipe osigurale odlazak u drugu fazu natjecanja, Slovačka kao trećeplasirana, a Rumunjska kao prvoplasirana. Na drugom mjestu su završili Belgijanci koji će u osmini finala ići na Francusku dok će Rumunjska i Slovačka svoje protivnike konačno saznati večeras nakon što završe preostale dvije utakmice u grupi F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu veću priliku na utakmici imali su Rumunji u 11. minuti kada je Andrei Rațiu pucao iskosa prema slovačkim vratima, ali je Martin Dúbravka obranio njegov udarac. Na povratnu loptu je došao Ianis Hagi, sin legendarnog Gheorghea Hagija, ali je njegov udarac završio visoko iznad slovačkih vrata.

U 24. minuti Slovaci su poveli nakon ubačaja Juraja Kucke s desne strane. Loptu je u mrežu glavom poslao Duda i time u 75. nastupu za reprezentaciju postigao 14. pogodak. U 33. minuti ponovno je pokušao Rațiu, ovaj put s vrha šesnaesterca, ali je njegov udarac po sredini gola lagano obranio Dúbravka.

U 34. minuti Dávid Hancko srušio je na samom rubu vlastitog kaznenog prostora Hagija, a njemački sudac Daniel Siebert pokazao je na slobodan udarac. Nakon intervencije VAR sobe, Siebert je ipak promijenio svoju odluku te pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je sjajno izveo Marin i tako poravnao rezultat utakmice i vratio stvari na početak.

Na startu drugog poluvremena nismo vidjeli previše prilika s obje strane. U 60. i 61. minuti Rumunji su dvaput zaprijetili udarcima s vrha šesnaesterca, prvo je Marinov udarac obranio Dúbravka, a zatim je udarac Denisa Drăguşa završio malo iznad desne vratnice.

Slovaci su zatim u 64. i 65. minuti uzvratili s dvije prilike. Prvo je udarac Davida Streleca obranio Florin Niță, a zatim je Lukáš Haraslín pucao lijepo pucao, ali je njegov udarac završio malo pored lijeve vratnice.

Do kraja susreta nismo vidjeli neku veću priliku te su se obje ekipe zadovoljile s remijem koji je omogućio obje ekipe prolaz dalje.

Komentari

Povezano